ΣΤΙΒΟΣ

Τετραετή ποινή αποκλεισμού στην Σαβίνοβα

τετραετή-ποινή-αποκλεισμού-στην-σαβί-570124

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επέβαλε τετραετή ποινή αποκλεισμού στη Ρωσίδα αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Μαρίγια Σαβίνοβα-Φαρνοσόβα, αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασής του ότι υπήρξαν «σαφείς ενδείξεις» πως χρησιμοποίησε απαγορευμένες ουσίες που ενισχύουν την απόδοση.

Παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα αποτελέσματα της αθλήτριας μεταξύ 26 Ιουλίου 2010 και 19 Αυγούστου 2013, ενώ της αφαιρούνται για το ίδιο διάστημα τα μετάλλια, τα βραβεία, οι διακρίσεις και τα χρηματικά έπαθλα που κατέκτησε.

Η 31χρονη δρομέας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2010 και του 2011, αλλά και τον Ολυμπιακό τίτλο στο Λονδίνο το 2012, συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των Ρώσων αθλητών που αναξάρτητη επιτροπή του WADA είχε ζητήσει το 2015 τον ισόβιο αποκλεισμό τους. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έλαβε υπόψη στο σκεπτικό του, τις «σαφείς ενδείξεις» για να βγάλει την απόφασή του και όχι επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, που συνήθως ένα δικαστήριο αναζητά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου