ΣΤΙΒΟΣ

Θα αγωνιστεί τελικά η ρωσίδα Ντάρια Κλίσινα στο άλμα εις μήκος

θα-αγωνιστεί-τελικά-η-ρωσίδα-ντάρια-κλ-799619

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της για τον αποκλεισμό της από την IAAF, η μοναδική ρωσίδα αθλήτρια του στίβου που πήγε στο Ρίο, πήρε άδεια να αγωνιστεί.

Η Ντάρια Κλίσινα θα λάβει μέρος κανονικά στα προκριματικά του μήκους γυναικών την Τρίτη, καθώς το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, ανέτρεψε την απόφαση αποκλεισμού της από την IAAF και δικαίωσε την αθλήτρια.

Η Ρωσίδα άλτρια προσέφυγε στο δικαστήριο, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί, επειδή το όνομά της βρέθηκε σε λίστα των εμπλεκομένων Ρώσων αθλητών (έκθεση ΜακΛάρεν) με το συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα.

Η ίδια η άλτρια εξέφρασε την πικρία της για την απόφαση της IAAF και επιτέθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού καταγγέλοντάς την για πρακτικές με πολιτική στόχευση. «Εχω πέσει θύμα όλων αυτών που δημιούργησαν ένα σύστημα ελέγχου του υπέροχου αθλήματός μας και αυτών που το χρησιμοποιούν για πολιτικούς λόγους».

Η 25χρονη Κλίσινα που διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ όπου και προπονείται, θα είναι η μοναδική αθλήτρια της χώρας της που θα πάρει μέρος στους αγώνες του στίβου.

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου