ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απογειώθηκαν… οι πτήσεις στα αεροδρόμια Ν.Αγχιάλου και Σκιάθου

απογειώθηκαν-οι-πτήσεις-στα-αεροδρό-732905

Κατακόρυφη άνοδος σημειώνεται στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αγγίζει το 31% με 41.189 αφίξεις και αναχωρήσεις και της Σκιάθου αντίστοιχα τους 184.747 επιβάτες και αύξηση 1% σε σχέση με πέρυσι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ευοίωνες χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ειδικότερα, με τους υπευθύνους, τους φορείς και τους επαγγελματίες της Μαγνησίας να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, καθώς επαληθεύτηκαν οι αρχικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί από την ΥΠΑ 20.909 αφίξεις, 20. 280 αναχωρήσεις και 5.241 διερχόμενοι.

Στο μεταξύ, υπολείπονται δύο ακόμη πτήσεις του «Κόνδορα» το ερχόμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου και το επόμενο Σάββατο 27 Οκτωβρίου, με τις προοπτικές να καταγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες και για την επόμενη χρονιά.

Ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα δεδομένα που υπάρχουν είναι θετικά, οι πτήσεις της «Easy Jet» θα συνεχιστούν και το 2019, μεταφέροντας ακόμη περισσότερους Βρετανούς τουρίστες, καθώς προστίθενται επτά επιπλέον την επόμενη σεζόν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εικόνα των πτήσεων του εξωτερικού είναι καλή και η επόμενη σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει με αύξηση στις αφίξεις και περισσότερους ξένους επισκέπτες για την Μαγνησία.

Αύξηση στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Η μονοψήφια αύξηση που σημειώνεται στις φετινές αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, αντίστοιχα, χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη για τη φετινή τουριστική σεζόν, που ολοκληρώνεται ουσιαστικά στις 26 Οκτωβρίου με την αναχώρηση της τελευταίας πτήσης του «Κόνδορα» για Γερμανία.

Η αυλαία της φετινής σεζόν κλείνει σε λίγες μέρες, οι ξένοι τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, έχουν επιστρέψει στη βάση τους, τα περισσότερα εποχιακά καταστήματα του νησιού έχουν κλείσει, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές με τις ξένες αγορές, για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και tour operator Αλέκος Ευσταθίου υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντική η διαπίστωση ότι το νησί διατήρησε τα δεδομένα της προηγούμενης σεζόν, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι». Το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η τουριστική κίνηση, με την ανησυχία των επαγγελματιών να κορυφώνεται, ωστόσο, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που δημιουργείται, συνεπεία των χαμηλών τιμών που υιοθετούνται από την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.

Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου εξέφρασε την ανησυχία του και για τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζουμε πώς θα κινηθεί η αγγλική αγορά, αν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το μπρέξιτ, που είναι εμφανές ότι θα έχει επίδραση στην τσέπη του Αγγλων, γιατί οι χώρες της Ευρωζώνης θα είναι ακριβές γι’ αυτούς».

Στο μεταξύ, έχει ήδη ανοίξει ο κύκλος των προκρατήσεων από την αγγλική αγορά, με την ροή να διατηρείται στα περσινά επίπεδα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, ενώ προσέθεσε ότι βασικός στόχος είναι ενδυνάμωση των αφίξεων από το Ισραήλ, που εμφανίζουν δυναμική και ικανοποιητική πορεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου