ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργασίες εξωραϊσμού στο αεροδρόμιο Σκιάθου

εργασίες-εξωραϊσμού-στο-αεροδρόμιο-σ-734859

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των υποδομών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με την παράδοση στο τέλος του 2018 των αεροδρομίων σε Χανιά, Καβάλα και Ζάκυνθο και την ολοκλήρωση των υπολοίπων 14 έως το 2021, ξεκίνησε για τη διαχειρίστρια εταιρεία Fraport Greece.

Το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης των αεροδρομίων έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσίνελ, στο περιθώριο της εκδήλωσης θεμελίωσης των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 2019 θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση των έργων σε Σκιάθο, Άκτιο, Σάμο, Ρόδο, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη και αργότερα εντός του 2021 κλείνει το πρόγραμμα των επεμβάσεων σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Κω.

Ωστόσο, ο εκσυγχρονισμός των αεροδρομίων θα συνοδευτεί με προβλεπόμενη αύξηση τελών ανά επιβάτη από τα 13 στα 18,5 ευρώ. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσίνελ, για να γίνει αυτό θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι το 40% από τα τέλη πηγαίνει στο Δημόσιο, με τον κ. Τσίνελ να διαβεβαιώνει ότι το ύψος των τελών παραμένει ανταγωνιστικό σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρεώσεις σε αεροδρόμια γειτονικών χωρών, στα οποία φτάνει περίπου τα 20 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο επικεφαλής της Fraport ξεκαθάρισε ότι είναι απόφαση της εταιρείας οι χρεώσεις να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλα τα αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Ως εκ τούτου, θα είναι 18,5 ευρώ με την ολοκλήρωση των έργων και στους 14 αερολιμένες που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου