ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διδακτική επίσκεψη του ΓΕΛ Σκοπέλου

διδακτική-επίσκεψη-του-γελ-σκοπέλου-747178

Ολιγόωρη διδακτική επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου πραγματοποίησε το ΓΕΛ Σκοπέλου την περασμένη Δευτέρα, όπου συναντήθηκε με τον προπονητή και τους αθλητές της Εθνικής Ελλάδας goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα για άτομα με οπτικές δυσκολίες. Το έναυσμα δόθηκε μετά από ενημέρωση της υποψήφιας διδάκτορος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή κ. Σοφίας Χαμονικολάου, η οποία συνεργαζόμενη με την αντιδήμαρχο Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, επισκέφθηκε το γραφείο του ΓΕΛ Σκοπέλου.

Την εθνική ομάδα αποτελούν οι αθλητές Γρηγόρης Τάτσης, Γιάννης Σκουρμπούτης, Αντριάνο Μπεζιάνι, Χαράλαμπος Κορδάκης, Μιχάλης Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου. Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Αντώνης Ανάστος και βοηθός ομοσπονδιακού ο Χριστόφορος Σιζόπουλος.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για το άθλημα και συμμετοχικό – βιωματικό μάθημα, παίζοντας και οι ίδιοι goalball, με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν την προπόνηση των αθλητών, καθώς και σύντομο αγώνα goalball.

Το συγκεκριμένο άθλημα, όπως πληροφορήθηκαν οι μαθητές, παίζεται σε ένα γήπεδο διαστάσεων 9 Χ 18. Τα τέρματα έχουν διαστάσεις 9 Χ 1,30 μέτρα με μια μπάλα βάρους 1.250 γραμμαρίων που στο εσωτερικό της έχει κουδούνια για τον ηχητικό εντοπισμό της. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τρεις παίκτες – τερματοφύλακες, που πρέπει να αναχαιτίσουν και να πιάσουν την μπάλα στο έδαφος και έχει και τρεις αναπληρωματικούς.

Η συνάντηση κέρδισε τον νου και τις καρδιές των νέων, προσφέροντάς τους ενσυναίσθηση για τα άτομα με αναπηρία, αντιρατσιστική αγωγή και ανάδειξη της αισιόδοξης πλευράς της ζωής, μέσα από την αξία της διαφορετικότητας και την προσωπική προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου