ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση 6,3% στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αύξηση-63-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-747852

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, αλλά και το σύνολο των αεροδρομίων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Fraport, η οποία μεταφράζεται σε αύξηση 6,3% μέχρι στιγμής και 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Ανάλογη είναι η εικόνα της τουριστικής κίνησης στη Σκιάθο, ενώ υπολογίζεται ότι τα ποσοστά πληρότητας αγγίζουν το 70%. Οι προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου σύμφωνα με το φετινό πλάνο, με ανάλογες, υψηλές προσδοκίες, να καταγράφονται και την επόμενη χρονιά.

Στο μεταξύ, η Fraport Greece διερευνά την προοπτική αύξησης στα τέλη χρήσης ανά επιβάτη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Η αρχή θα γίνει από τα αεροδρόμια Χανίων, Καβάλας και Ζακύνθου το 2019.

Το επόμενο έτος και ειδικότερα από 1η Απριλίου 2020 εκτιμάται ότι θα εφαρμοσθούν οι ίδιες αυξήσεις στα τέσσερα αεροδρόμια όπου τα έργα εκτός απροόπτου θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή αυτά των Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου και Ακτίου.

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η αντίστοιχη αύξηση τελών χρήσης ανά επιβάτη στις αεροπορικές υπολογίζεται ότι θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου