ΣΠΟΡΑΔΕΣ

O «βασιλιάς» του υφάσματος στη Σκιάθο

o-βασιλιάς-του-υφάσματος-στη-σκιάθο-757013

Πλήθος γνωστών ονομάτων του επιχειρείν, της πολιτικής και του καλλιτεχνικού χώρου, με διεθνή εμβέλεια, βρέθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη Σκιάθο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πήχη της τουριστικής κίνησης.

Μεταξύ των διασήμων που επισκέφτηκαν το νησί εγγράφηκε το όνομα του διακεκριμένου επιχειρηματία Κώστα Τόγκα, ο οποίος θεωρείται ο «βασιλιάς» του υφάσματος, λόγω της διεθνούς, μεγάλης εμβέλειας, δραστηριότητας που αναπτύσσει.

Ο γνωστός επιχειρηματίας ταξίδεψε μέχρι το νησί του Παπαδιαμάντη με την εντυπωσιακή του θαλαμηγό, «Erossea», που έδεσε στο παλιό λιμάνι, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και τα θαυμαστικά σχόλια ντόπιων και επισκεπτών. Στη διάρκεια της διαμονής του στο νησί, συναντήθηκε με τον πολύ καλό του φίλο, γνωστό ερμηνευτή Νίκο Βέρτη, που επίσης βρέθηκε στο νησί την ίδια χρονική περίοδο.

Ο Κώστας Τόγκας είναι γενικός διευθυντής της Togas Moscow, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες υφασμάτων στη Ρωσία. Η εταιρεία TOGAS δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1926, από τον Ηλία Τόγκα. Το 1991 έκανε την έξοδό της στη διεθνή αγορά. Το 1995 δημιούργησε στη Μόσχα το πρώτο κατάστημά της, και έκτοτε επεκτείνεται διαρκώς σε πολλές πόλεις της Ρωσίας. Σήμερα, η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων με υφάσματα για το σπίτι, θεωρείται «ηγέτιδα» στον τομέα της σε όλη τη Ρωσία. Μάλιστα, διαθέτει εργοστάσιο, τμήματα σχεδιασμού, αποθηκευτικούς χώρους, και πάρα πολλά καταστήματα, ενώ έχει να προτείνει στους καταναλωτές πάνω από 3.000 ονομασίες διαφόρων προϊόντων της. Πρόκειται για μια από τις λίγες επιτυχημένες κινήσεις που έχουν κάνει Ελληνες επιχειρηματίες στη Ρωσία. Η εταιρεία αναπτύχθηκε παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ειδικά εξαιτίας της μεγάλης κρίσης (μεγαλύτερης από την ελληνική) που έπληξε τη Ρωσία το 1998.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου