ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος στηρίζει τους πυρόπληκτους

η-σκιάθος-στηρίζει-τους-πυρόπληκτους-784078

Μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης που ξεπέρασαν τον 1,5 τόνο έστειλαν φορείς της Σκιάθου στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους, στο ανείπωτο δράμα και τον πόνο που βιώνουν μετά τη βιβλική καταστροφή.

Μετά από απόφαση του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», οργανώθηκε δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, τις ημέρες Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, στην Εστία του τοπικού τμήματος ΣΕΟ. Το δίκτυο των εθελοντών λειτούργησε σχεδόν ακαριαία, σε μια δράση μέσα από την ομάδα αλληλεγγύης που για πολλά χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υποστήριξης με σημείο αναφοράς την Οδηγική Εστία.

Αρχικά υπήρξε επικοινωνία με τα κεντρικά του ΣΕΟ για ενημέρωση σχετικά με τον αποδέκτη της βοήθειας με τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως και για το είδος των προϊόντων που θα συγκεντρωθούν. Ετσι, αποφασίστηκε η βοήθεια να σταλεί στον Δήμο Ν. Μάκρης, ο οποίος είχε ανάγκη από τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα. Η συνολική ποσότητα της βοήθειας ξεπέρασε τον 1.5 τόνο (1.572 κιλά) και στάλθηκε με τα ΕΛΤΑ στο Δήμο Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η βοήθεια στέλνεται δωρεάν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού έως και τις 31 Αυγούστου 2018, και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

«Η συγκινητική προσέλευση για προσφορά βοήθειας των συμπολιτών μας, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθησίας και πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας που τη χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και η κατανόηση μιας και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από καταστροφικές πυρκαγιές», υπογραμμίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου