ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανίχνευση για Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Σκόπελο

ανίχνευση-για-σχολείο-δεύτερης-ευκαι-785213

Αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τμήμα Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρία δέχεται το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Σκοπέλου.

Οι αιτήσεις συμπληρώσεις προκειμένου να εξεταστεί το ενδιαφέρον και οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Σε σχέση με το συμβατικό γνώριμο Γυμνάσιο το συγκεκριμένο σχολείο, έχει πλεονεκτήματα που διευκολύνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τον ενήλικα.

Η φοίτηση διαρκεί δύο μόνο εκπαιδευτικά έτη, ενώ τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Για τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου (κτίριο παλιού ΚΑΠΗ), ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 έως 14.00, τηλ. επικοινωνίας 24240 22834.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου