ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελεύθεροι χωρίς όρους για τον βιασμό 35χρονης στη Σκιάθο

ελεύθεροι-χωρίς-όρους-για-τον-βιασμό-35χ-787710

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή οι δύο ημεδαποί κάτοικοι Χαλκίδας που κατηγορούνται για βιασμό από κοινού μίας 35χρονης Αυστραλής στη Σκιάθο αφέθηκαν ελεύθεροι χθες χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.

Η καταγγελία αφορά σε βιασμό από κοινού τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Σκιάθο μετά από γλέντι. Η 35χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση επειδή οι δύο δράστες τη βίασαν από κοινού.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Χθες οδηγήθηκαν εκ νέου στον ανακριτή και εξετάζονταν έως και τις 6 το απόγευμα.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι ηλικίας 21 και 24 ετών, φέρονται να αρνήθηκαν κάθε αποδιδόμενη κατηγορία. Υποστήριξαν ότι γνωρίστηκαν με την παθούσα σε κλαμπ της Σκιάθου και ότι από μέρους τους δεν υπήρχε καμία άσκηση βίας ούτε σωματική ούτε ψυχολογική.

«Ήταν μία συναινετική συνεύρεση μεταξύ ενηλίκων», φέρονται να ισχυρίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι. Ακόμη, υποστήριξαν ότι η μηνύτρια εμφάνισε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και ότι όταν της ζήτησαν να φύγει από το δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο, τότε εκείνη κάλεσε την Αστυνομία.

Στον ανακριτή παρουσιάστηκε και εξετάστηκε και η 35χρονη Αυστραλή, η οποία επέμεινε σε όσα είχε αρχικώς καταγγείλει. Η παθούσα φέρεται να είπε ότι έκανε διακοπές στο νησί του Παπαδιαμάντη μόνη και το βράδυ της Κυριακής διασκέδαζε με φίλες της στο κέντρο του νησιού και με τους δύο κατηγορούμενους.

Η 35χρονη κατήγγειλε ότι σε κάποια στιγμή η παρέα αποχώρησε από το κέντρο με σκοπό να επισκεφτεί άλλο κατάστημα όταν άγνωστο πώς ακριβώς η Αυστραλή έχασε τις φίλες της.

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με όσα ανέφερε την οδήγησαν τότε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και στη συνέχεια να την εξανάγκασαν σε σεξουαλικές πράξεις.

Επισημαίνεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση που έχει παραγγελθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη. Συνήγοροι υπεράσπισής τους ήταν οι δικηγόροι Δημήτρης Κωνσταντίνου (από την Αθήνα) και η Βασιλική Νιαβή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου