ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κανονικά φέτος ο ελλιμενισμός επαγγελματικών σκαφών στη Σκιάθο

κανονικά-φέτος-ο-ελλιμενισμός-επαγγε-788318

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις ελλιμενισμού στον Λιμένα Σκιάθου πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ, λόγω των προβλημάτων που είχαν αναφέρει μέλη του Συνδέσμου. Τα προβλήματα είχαν προκύψει διότι ο υπάρχων πλωτός προβλήτας δεν είχε την προβλεπόμενη εκ του νόμου αδειοδότηση, με αποτέλεσμα ο Λιμενάρχης Σκιάθου να απαγορεύει την πρόσδεση των σκαφών στον προβλήτα, και αντιστοίχως οι τουρίστες – επιβαίνοντες να ταλαιπωρούνται, αναγκασμένοι να επιβιβάζονται και αποβιβάζονται χρησιμοποιώντας τα βοηθητικά βαρκάκια.

Την Τρίτη 3 και Τετάρτη και 4 Ιουλίου 2018, εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΙΤΕΣΑΠ, η κα Ελένη Βρυώνη, Πρόεδρος, ο κ. Γιάννης Μακρυδάκης Αντιπρόεδρος, ο κ. Ευθύμης Μπιμπής, Γεν. Γραμματέας, ταξίδεψαν στον Βόλο και Σκιάθο για να δουν από κοντά και να συναντηθούν με μέλη του Συνδέσμου και τις τοπικές αρχές. Έγιναν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, με τον Λιμενάρχη κ. Νικόλαο Κατσάμπα, και τοπικούς επαγγελματίες.

Το μεν θέμα της αδειοδότησης του πλωτού προβλήτα, τελικά λύθηκε προσωρινά για εφέτος, μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις και συναντήσεις που είχε το ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, και τις σχετικές συνεννοήσεις του Δημάρχου. Το ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ ευχαριστεί τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Κουρουμπλή και κα Κουντουρά, καθώς και τους αρμόδιους Γεν. Γραμματείς κκ. Λαμπρίδη και Τζιάλλα, που είδαν το θέμα με πρακτική προσέγγιση και μπόρεσε να δοθεί τελικώς μία λύση ώστε να εξυπηρετηθούν τα επαγγελματικά σκάφη.

Στην επίσκεψή τους οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ διαπίστωσαν, ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στον πλωτό προβλήτα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, και ο Δήμαρχος με την ιδιότητα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου δήλωσε ότι θα μεριμνήσει για τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να διευκολύνει τους επαγγελματίες.

Στις τοπικές τους συναντήσεις με μέλη του Συνδέσμου επισημάνθηκαν τοπικές ανάγκες κατ’ αρχήν της διευθέτησης των θέσεων ελλιμενισμού και κατάργησης της μοριοδότησης που έχει επιβάλει το Λιμενικό Ταμείο.

Η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη στον Βόλο αν και υπάρχουν ανάγκες αύξησης των θέσεων ελλιμενισμού για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Τα Μέλη του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ ανέλαβαν να κάνουν τις σχετικές προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς για τη διευθέτηση γενικότερα του θέματος των πλωτών προβλητών, προς διευκόλυνση και αύξηση θέσεων ελλιμενισμού σε διάφορες περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου