ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβάλλεται το «Mamma Mia 2»

προβάλλεται-το-mamma-mia-2-791189

Στον θερινό κινηματογράφο του Βόλου «Εξωραϊστική» προβάλλεται η διεθνής παραγωγή «Μamma Μia! Ηere we go again», που αποτελεί σίκουελ της θρυλικής ταινίας, η οποία εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητα της Μαγνησίας, καθιστώντας δημοφιλή προορισμό διακοπών τη Σκόπελο, την Νταμούχαρη και τη Σκιάθο, όπου είχαν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα. Η συνέχεια της ταινίας προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του σινεμά, οι οποίοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την πλοκή, που δένει αρμονικά με τα τραγούδια των ΑΒΒΑ και τις ερμηνείες των διάσημων ηθοποιών, που πρωταγωνιστούν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κι ενώ οι Σκοπελίτες προσδοκούσαν να γυριστεί στο νησί τους η συνέχεια της κινηματογραφικής ιστορίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, τελικά η παραγωγή επέλεξε να βαφτίσει «Καλοκαίρι» νησί της Κροατίας, προς μεγάλη απογοήτευση των κατοίκων της Μαγνησίας.

Η αναζήτηση ξένης χώρας για την πραγματοποίηση γυρισμάτων συνδυάστηκε από πολλούς με τις πολύπλοκες διαδικασίες και το υψηλό κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα, με το Υπουργείο Τουρισμού να υποστηρίζει κατηγορηματικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία παραγωγής, για το σίκουελ της ταινίας.

Παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της νέας παραγωγής δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά σε ελληνικό έδαφος, «πλήγμα για τη χώρα» είπαν πολλοί, πλήθος γάμων πραγματοποιούνται, ωστόσο, στις περιοχές όπου γυρίστηκε η ταινία, με τον δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη να υπογραμμίζει με νόημα: «Η πρώτη εντύπωση μένει πάντα κι όταν γίνεται λόγος για το «Μamma Μia», η σκέψη πηγαίνει αυθόρμητα στη Σκόπελο».

Πλήθος γάμων αλά «Μamma Μia», μίνι κρουαζιέρες στα μέρη που γυρίστηκε το «Μamma Μia», αλλά και επενδύσεις λόγω της ταινίας, έχουν καταγραφεί στις νησιωτικές περιοχές.

Το νησί του «Μamma Μia» που ακόμη ζει στους ρυθμούς της ταινίας, που γυρίστηκε πριν από δέκα χρόνια και την ανάμνηση του χαμόγελου του Πιρς Μπρόσναν, της πληθωρικής Μέριλ Στριπ και όλων των συντελεστών, αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και παρά την απογοήτευση που προκάλεσε η μεταφορά των γυρισμάτων του σίκουελ εκτός ελληνικού εδάφους, παραμένει η ισχυρή πεποίθηση ότι τα οφέλη που αποκόμισε το νησί και η Μαγνησία, γενικότερα, είναι σημαντικά.

Αναμνήσεις από τα γυρίσματα

Πολλοί Βολιώτες συμμετείχαν, στο μεταξύ, στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας «Μάμα μία» που είχε γυριστεί στην Μαγνησία, με την Βασιλική Τράκη, να αναπολεί με νοσταλγία τις ξεχωριστές στιγμές που βίωσε.

Η ίδια παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις αναμνήσεις από την αλησμόνητη περίοδο των γυρισμάτων, ενώ αναφέρεται με θαυμασμό στις εκπληκτικές υποδομές που δημιούργησε η εταιρεία παραγωγής. Τα γυρίσματα, στα οποία συμμετείχε, διήρκεσαν τέσσερις μέρες, με την ίδια να υπογραμμίζει ότι «ήταν συναρπαστική η εμπειρία που βίωσα».

Μιλώντας για τις υποδομές, ανέφερε ότι «είχαν έρθει ειδικά κοντέινερ από την Αγγλία, όπου παρασκευάζονταν τα γεύματα όλων των συμμετεχόντων, ηθοποιών, κομπάρσων και τεχνικών. Υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον ιματισμό, το μακιγιάζ, όλα με την φροντίδα της εταιρείας παραγωγής».

Οι πρωταγωνιστές ήταν «απλοί, καταδεχτικοί, χαμογελαστοί, καλόκαρδοι» αφηγείται η Βασιλική Τράκη, η οποία περιγράφει ως «συγκλονιστική» την οργάνωση της κινηματογραφικής παραγωγής, ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Η ίδια δηλώνει αποφασιστικά: «Θα πάω να δω το «Μamma Μia 2». Η ταινία έδωσε σημαντική παρουσία στην Μαγνησία και στενοχωρήθηκα γιατί δεν έγιναν τα γυρίσματα στην Ελλάδα. Εχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και αυτές κυριαρχούν».

Διάσημοι πρωταγωνιστές

Η ταινία «Μamma Μia! Ηere we go again», διαδραματίζεται σε δύο χρόνους, το παρόν, όπου η έγκυος Σόφι πρέπει να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις της, και το παρελθόν.

Ετσι, η Μέριλ Στριπ και οι Αμάντα Σέιφριντ, Ντόμινικ Κούπερ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κριστίν Μπαράνσκι και Τζούλι Γουόλτερς είναι και πάλι εδώ, δίπλα στους Λίλι Τζέιμς (η νεαρή Ντόνα), Σερ (η μητέρα της Ντόνα), Τζέρεμι Ιρβάιν, Άντι Γκαρσία, αλλά και στον Πάνο Μουζουράκη, ο οποίος ερμηνεύει το «Kisses of fire».

Τα τραγούδια των ABBA δίνουν και πάλι το ρυθμό. Στο σενάριο του Ολ Πάρκερ έχει συμπράξει ο Ρίτσαρντ Κέρτις. Την ιδέα του σίκουελ και της πρώτης ταινίας δούλεψαν η δημιουργός του θεατρικού μιούζικαλ Κάθριν Τζόνσον, ο υποψήφιος για Οσκαρ και δημιουργός του Μίστερ Μπιν Ρίτσαρντ Κέρτις («Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία») και ο τελικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του φιλμ Ολ Πάρκερ, ο οποίος έχει συγγράψει και το «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ».

Το αποτέλεσμα, παρουσιάζεται στην μεγάλη οθόνη της «Εξωραϊστικής», γοητεύοντας τους φίλους του σινεμά, αλλά και τους ένθερμους φίλους της μουσικής των ανεπανάληπτων ΑΒΒΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου