ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φλέγεται δάσος στη Σκόπελο

φλέγεται-δάσος-στη-σκόπελο-791893

Στις φλόγες έχει παραδοθεί μεγάλη δασώδης έκταση στον Αγνώντα Σκοπέλου. Η πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι σήμερα και το μέτωπό της είναι μεγάλο, αν και ελεγχόμενο, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, να περνούν από την ηπειρωτική Μαγνησία στο νησί με καταδρομικό σκάφος του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Αμεσα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από αέρος. Μέχρι και αυτή την ώρα –και θα συνεχίσουν έως τη δύση του ηλίου- επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα σούπερ πούμα.

Όπως ενημέρωνε νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος παρακολουθεί και συντονίζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του την επιχείρηση, στις 5.30 το απόγευμα αναχώρησαν με πλοίο από τον Βόλο επιπλέον μηχανήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου