ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέθανε στο εξοχικό της στη Σκιάθο η Ρένα Λαμπράκη

πέθανε-στο-εξοχικό-της-στη-σκιάθο-η-ρέν-793901

Την τελευταία της πνοή στο εξοχικό της σπίτι στην Σκιάθο άφησε χθες Τετάρτη το βράδυ η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ειρήνη (Ρένα) Λαμπράκη, σε ηλικία 69 ετών.

Ο αιφνίδιος θάνατος της Ρένας Λαμπράκη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και ενημερώθηκε και η αστυνομία. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, ενώ για τη μεταφορά της σορού της στην Αθήνα και την κηδεία της, το Α.Τ. Σκιάθου ενημέρωσε την Εισαγγελία Βόλου ότι θα γίνει με μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο θάνατος της 69χρονης Ρένας Λαμπράκη σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου, όπου ήταν γνωστή και πολύ αγαπητή.

Η Ειρήνη (Ρένα) Λαμπράκη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (εμπορικό δίκαιο) και στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια (ιστορία της τέχνης και ιταλική λογοτεχνία).

Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών από το 1977 ως το 1989, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού το διάστημα 1988 – 1989.

Από το 1994 ως το 1999 ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου