ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτάσεις ανάπτυξης της Σκιάθου

προτάσεις-ανάπτυξης-της-σκιάθου-796826

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών, οι αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, σε συνάρτηση με την εφαρμογή του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και τον καθορισμό των χρήσεων γης, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για την Σκιάθο, όπως υπογραμμίζει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Απόστολος Πασχάλης, ο οποίο αναπτύσσει, παράλληλα, επαγγελματική δραστηριότητα, που σχετίζεται με τον τουρισμό.

Αναπτύσσοντας εγγράφως τις θέσεις του πάνω στον τουρισμό, ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι η κινητήρια δύναμη, ο τροχός ανάπτυξης της χώρας μας, και κατ’ επέκταση του νησιού μας, το οποίο δύναται να ανταγωνιστεί πολλούς ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς. Ολοι συμφωνούμε σε δύο πράγματα. Στην βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση του τουριστικού προϊόντος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ποιες είναι όμως οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε ώστε να φτάσουμε τους στόχους μας. Κατά την άποψη μου, πρέπει να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της οικονομίας, καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών μας, και μία από τις τρέχουσες ανάγκες είναι οι φθηνές και επαρκής πτήσεις».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ο κ. Πασχάλης τονίζει ότι «πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά ενεργειών, οι οποίες θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να αυξήσουμε τις ανταποκρίσεις, την συχνότητα των μεταφορικών μέσων και την διάθεση προσιτών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια».

Παράλληλα επισημαίνει ότι είναι βασική η εκδήλωση ενδιαφέροντος, στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στη Σκιάθο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας.

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους «για πολλούς είναι παρεξηγημένη ορολογία, καθώς νομίζουν πως μεταφέρουν επιβάτες χαμηλού budget, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ο κάθε επιβάτης – τουρίστας, είναι ξεχωριστός και επιλέγει τον τρόπο μεταφοράς του, για διαφορετικούς λόγους ο ένας απ τον άλλον, έχοντας πολλές ή λίγες απαιτήσεις και ανάλογα με το βαλάντιο του κάθε ενός», εξηγεί ο ίδιος.

«Υπάρχουν τουρίστες που δεν επιθυμούν τα οργανωμένα ταξίδια με πακέτο διαμονής, μεταφοράς, και σίτισης, αντιθέτως όμως επιλέγουν μια Low Cost Εταιρεία, η οποία με χαμηλό εισιτήριο τους δίνει την δυνατότητα να ξοδέψουν το υπόλοιπο μέρος των χρημάτων τους, σε ελεύθερες επιλογές, οι οποίες δίνουν χώρο στην τοπική αγορά να ανασάνει, και πιθανόν να φέρει τις μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες, μέσω των πακέτων τους σε ανταγωνιστική θέση» υπογραμμίζει.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού, που πρέπει να παρέχεται, όπως σημειώνει, σε όλα τα επίπεδα, καθώς πολλές τουριστικές ταξιδιωτικές εταιρείες είτε έχουν, είτε μισθώνουν αεροπλάνα. Ο κ. Πασχάλης εκφράζει την σκέψη ότι θα δημιουργούσε θετικές προοπτικές στο νησί, η δραστηριοποίηση της «Easy Jet», η οποία «σε σχέση τιμής και υπηρεσίας είναι εξαιρετική, και επιθυμώ να την δω στο νησί μας, στο αεροδρόμιό μας να δραστηριοποιείται» τονίζει.

Οι απόψεις πάνω σε θέματα τουρισμού ποικίλλουν, με τον κ. Πασχάλη να αντιμετωπίζει θετικά την τάση για λειτουργία αυτόνομων καταλυμάτων, τύπου «επιπλωμένων εξοχικών κατοικιών».

Τέλος το ΕΣΠΑ, είναι ένα εργαλείο «το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των υποδομών μας, αρκεί να υπάρχει η σωστή βάση και ενημέρωση. Καλό είναι να ενημερώνονται οι επιχειρηματίες, για να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν παρεμβάσεις με επιδοτήσεις» όπως αναφέρει ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, αναπτύσσοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου, σύμφωνα με τις θέσεις που παραθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου