ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ελλειψη προσωπικού στη Σκόπελο

ελλειψη-προσωπικού-στη-σκόπελο-796830

Δραματική κατάσταση επικρατεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας Σκοπέλου, η οποία είναι κυριολεκτικά αποδεκατισμένη, με δέκα μόλις εργαζόμενους, να σηκώνουν το βάρος της καθαριότητας ενός ολόκληρου νησιού.

Σε απόγνωση βρίσκεται, στο μεταξύ, η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μεσούσης της θερινής περιόδου, χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Την αγανάκτησή της εκφράζει, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του νησιού, ενώ υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα και να δώσει την ανάλογη λύση. «Δεν είναι δυνατόν να μην έχει προσωπικό ένας τουριστικός Δήμος όπως η Σκόπελος» τονίζει σε οξείς τόνους η κ. Κλωνάρη.

Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο, καθώς οι οριστικοί πίνακες για τους μονίμους δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη, ο Δήμος βρίσκεται σε αναμονή, το ίδιο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα ανάψει σε εύλογο διάστημα το «πράσινο φως».

Στο μεταξύ, οι συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι δεν αντικαταστάθηκαν λόγω μνημονίου, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ, προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος στην πρόσληψη οχταμηνιτών, για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Δύο οδηγοί απορριμματοφόρου και οκτώ εργάτες καθαριότητες που απαρτίζουν το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, εργάζονται νυχθημερόν σε ένα νησί γεμάτο από τουρίστες, είναι διεθνής προορισμός και χρειάζεται πέντε επιπλέον άτομα, τουλάχιστον, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς η Υπηρεσία που παραμένει δραματικά υποστελεχωμένη.

«Είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού με τόσο λίγα άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, υπερβάλλουν εαυτούς, αλλά δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται τόσες πολλές ώρες δίπλα στο απορριμματοφόρο» επισημαίνει η κ. Κλωνάρη, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου