ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λένε «όχι» στην πλαστική σακούλα

λένε-όχι-στην-πλαστική-σακούλα-797674

Μείωση παρατηρείται στην χρήση της πλαστικής σακούλας στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σκιάθου, με το 33% του τοπικού πληθυσμού, να υιοθετεί την χρήση της πάνινης. Τα παραπάνω προκύπτουν μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο νησί, με αφορμή το πρόγραμμα κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας, που υλοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε στο νησί, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θοδωρής Τζούμας, υπογραμμίζει ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που σχετίζονται με την μείωση στην χρήση της πλαστικής σακούλας, οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στην ευρωπαϊκή οδηγία και παράλληλα στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο νησί.

Η θετική ανταπόκριση του κόσμου, αποτελεί κίνητρο για συνέχιση της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού, ενηλίκων και μαθητών. Τις ενημερωτικές δράσεις θα συνεχίσει η συντονιστική επιτροπή που προέκυψε από το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο νησί και συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Το σχέδιο της δράσης στο νησί σχεδιάστηκε από το συντονιστικό όργανο του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν οι Κωστής Γιαννίτσης, αντιδήμαρχος, Γιάννης Σταματάς, πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Δήμου, Άννα Αρμαμέντου, καθηγήτρια Γυμνασίου, Ερουλία Διολέττα, γενική γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Γιαννούλα Κοκολιού, έφορος Τοπικού Τμήματος – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Θάνος Τζούμας, πρόεδρος Βάσης Ετοιμότητας/Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Επίσης, οργανώθηκε ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς, υλοποιήθηκαν καθαρισμοί ακτών, σχεδιάστηκε και αναπαράχθηκε σε 5.000 αντίτυπα δίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο με περιγραφή της δράσης, ενώ διανεμήθηκε η πάνινη τσάντα του προγράμματος, με τεράστιο ενθουσιασμό από έξι ομάδες εθελοντών. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σκιάθου, μέλη του Συντονιστικού Οργάνου του A.S.A.P., μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου. Μαζί με την πάνινη τσάντα οι μαθητές, μοίρασαν, παράλληλα, τον «δεκάλογο της καθαριότητας», μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου, με στόχο μια πιο καθαρή Σκιάθο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου