ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απογειώνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Σκιάθου

απογειώνονται-οι-πτήσεις-από-το-αεροδ-800791

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι πτήσεις εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου αναμένεται να προσγειωθούν περισσότεροι από 15.000 τουρίστες, από διάφορες χώρες, στη διάρκεια της εβδομάδας. Η τουριστική εικόνα που διαμορφώνεται στην «καρδιά» της φετινής σεζόν, είναι ενθαρρυντική για το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο είναι βασική πύλη εισόδου σε διεθνές επίπεδο και για τα τρία νησιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας που διανύουμε, καταγράφονται 94 πτήσεις, ενώ στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, ο συνολικός αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 100, σε εβδομαδιαία βάση, με τους ξένους τουρίστες να καταφθάνουν κατά κύματα αεροπορικώς.

Η φετινή εικόνα είναι ικανοποιητική και ταυτίζεται απόλυτα με τις απόψεις επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι προέβλεψαν ότι η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου αναμένεται να παρουσιάσει μονοψήφιο ποσοστό αύξησης.

«Η ροή της κίνησης είναι φυσιολογική και θα έχουμε ακριβή εικόνα στο τέλος της σεζόν» σχολίασε ο airport manager του αεροδρομίου, Στέφανος Λαμπρόπουλος, ενώ προσέθεσε ότι «η Σκιάθος είναι διεθνής προορισμός». Στο μεταξύ, οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Frapport Greece εστιάζονται σε δύο κατευθύνσεις. Την αύξηση των πτήσεων και των προορισμών που συνδέονται αεροπορικά με την Σκιάθο και παράλληλα την βελτίωση της εικόνας του αεροδρομίου, τόσο λειτουργικά, όσο και από άποψη εγκαταστάσεων.

Στον προγραμματισμό των έργων που αφορούν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, καταγράφονται η ανακαίνιση του παλιού τέρμιναλ, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ στο πλάνο της κτιριακής αναβάθμισης του αεροδρομίου, καταγράφεται επίσης το νέο τέρμιναλ, όπου αναμένεται να γίνουν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι πτήσεις του εξωτερικού. Οι εργασίες ανακαίνισης του νέου τέρμιναλ αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος Οκτωβρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά παρεμβάσεων, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών και τον εξωραϊσμό της εικόνας του διεθνούς αερολιμένα Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Κατά γενική ομολογία αποτελεί βασικό κόμβο για τον εισερχόμενο τουρισμό, ενώ όπως αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αθηνά Ντάκη «κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα οι αεροπορικές αφίξεις. Είναι αισθητή η παρουσία των ξένων επισκεπτών στην Σκόπελο και αναμφίβολα το αεροδρόμιο της Σκιάθου εξυπηρετεί και τα τρία νησιά». Την δεδομένη χρονική περίοδο αυξάνεται σταδιακά ο συνολικός αριθμός των τουριστών, Ελλήνων και ξένων που επισκέπτονται το νησί, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας, η φετινή σεζόν θα είναι ικανοποιητική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου