ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Telegraph αποκαλύπτει τα «καλά κρυμμένα μυστικά» των Σποράδων

η-telegraph-αποκαλύπτει-τα-καλά-κρυμμένα-μυσ-802135

Εκτενές αφιέρωμα σε επιλεγμένα ελληνικά νησιά πραγματοποίησε ή ηλεκτρονική έκδοση της Telegrapgh, παρουσιάζοντας τους κρυμμένους θησαυρούς τους, συμπεριλαμβάνοντας την Αλόννησο ανάμεσα στους προορισμούς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Τα νησιά που αποκαλύπτουν τα μυστικά τους είναι η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Ιθάκη, η Αντίπαρος, η Ανδρος, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Αλόννησος, η Υδρα, οι Σπέτσες και άλλα.

Στην Αλόννησο, ειδικότερα, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει το ναυάγιο ενός εμπορικού πλοίου που χρονικά τοποθετείται περίπου το 425 πΧ, σύμφωνα με τον συντάκτη.

Είναι πλέον προφανές ότι ο ενάλιος πλούτος του νησιού, οι προσπάθειες ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού και υποβρύχιων μουσείων, συνθέτουν πολύ ενδιαφέρον σκηνικό για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Για τον συντάκτη του άρθρου είναι πρόκληση να ανακαλύψει κανείς το ιδανικό για εκείνον νησί, αφού καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 6.000 νησιά, σημειώνοντας ότι κάθε ένα από αυτά τα νησιά κρύβει τα δικά του μυστικά, αρκεί όπως λέει να τα αναζητήσει κανείς.

Κάθε ένα ελληνικό νησί από μόνο του αποτελεί ένα ξεχωριστό σύμπαν, σημειώνει ο ταξιδιωτικός συντάκτης της Telegraph. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι πλέον οι προσεγγίσεις ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα νησιά γίνεται εύκολα και γρήγορα, καθώς πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου η μετάβαση σε αυτά φάνταζαν αργή ιεροτελεστεία… Τώρα οι ναυλωμένες πτήσεις αλλά και τα γρήγορα δρομολόγια των ταχύπλοοων σκαφών συνθέτουν το χάρτη των γρήγορων μετακινήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα εκτιμά ότι το 2019 αναμένεται ο στόλος των υδροπλάνων να πλαισιώσει τις θαλάσσιες μεταφορές και δια αέρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου