ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναγκαίο το Γ.Π.Σ. Σκιάθου

αναγκαίο-το-γ-π-σ-σκιάθου-806654

Πρόταση με θέμα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σκιάθου έχει καταθέσει αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Πασχάλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν νοείται τουριστικός προορισμός χωρίς, χωροταξικό σχεδιασμό, που είναι η αρχή και το τέλος όλων.

«Αν δεν καθοριστούν οι χρήσεις της γης του νησιού μας, δεν θα μπορέσουν να γίνουν αξιόλογες και υγιείς επενδύσεις, και ο κάθε ένας, μικρός ή μεγάλος θα μπορεί να χτίζει και να λειτουργεί ότι θέλει στο δικό μας νησί. Πρέπει να προστατεύονται η ποιότητα ζωής του μόνιμου πληθυσμού, καθώς και η ασφάλεια και η διασκέδαση των επισκεπτών μας, με νομιμότητα και με ποιοτικά χαρακτηριστικά» επισημαίνει.

Στην πρόταση του κ. Πασχάλη υπογραμμίζεται ότι: «Μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις ούτως ώστε, να ξέρει ο κάθε επιχειρηματίας τι μορφή επένδυσης μπορεί να κάνει, σε ποιο σημείο του νησιού μας και με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου. Αυτό που πρέπει να αποκτήσει το νησί μας, είναι ταυτότητα, και πρέπει να δώσει πρώτα ταυτότητα στις οδούς και τα σοκάκια, για να πάρει στο σύνολό της».

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης υποστηρίζει ότι «πρέπει εμείς οι ίδιοι, να καθορίσουμε πού θέλουμε να έχουμε τα καταστήματα εστίασης, πού τα πρόχειρου γεύματος και πού τα εμπορικά μαγαζιά. Τα κέντρα, τα ενοικιαζόμενα, τις μάντρες. Κάθε χώρος στο νησί πρέπει να ενδείκνυται και να λειτουργεί για έναν σκοπό, την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος μας».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «ο κυριότερος λόγος που οι τουρίστες μας λατρεύουν το νησί μας, είναι το φυσικό της περιβάλλον, το οποίο πρέπει να προστατευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από εμάς τους Δημότες και κατ’ επέκταση από το Δημόσιο. Αν χάσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, από άναρχη δόμηση ή από άλλες ενέργειες, τότε ο δρόμος δε θα έχει γυρισμό, και φαίνεται πως βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, που πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Το Γ.Π.Σ. και στην βάση αυτή θα ευνοήσει το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον του νησιού μας, και θα διευκολύνει τις ζωές όλων μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου