ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρωμα Μπόλιγουντ στην Σκιάθο

αρωμα-μπόλιγουντ-στην-σκιάθο-810350

Σημαντική θέση στο πεδίο του γαμήλιου τουρισμού διεκδικεί η Σκιάθος, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μελλόνυμφων από κάθε γωνιά του πλανήτη, μέχρι και την μακρινή Ινδία. Αρωμα Μπόλιγουντ έφεραν στο νησί ζευγάρι Ινδών που τέλεσαν τους γάμους τους στο Μπούρτζι, παρουσία 70 προσκεκλημένων, φορώντας τις παραδοσιακές γαμήλιες φορεσιές της πατρίδας τους, ενώ υπήρχε εξωτικό χρώμα στον χώρο, με διακοσμητικά φερμένα από την μακρινή χώρα των αντιθέσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χρώμα Ινδίας είχε, εξάλλου, το μπάτσελορ πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινά μαγαζιά του νησιού, με τους καλεσμένους να φορούν Ινδικές φορεσιές, ενώ το γαμήλιο γεύμα είχε αμιγώς ελληνικό χρώμα, όπου κυριάρχησαν τα ψητά. Η γαμήλια δεξίωση, εξάλλου, διανθίστηκε από Ινδικά και διεθνή ηχοχρώματα.

Η νύφη, Ινδικής καταγωγής με τόπο διαμονής την Αγγλία και ο γαμπρός επίσης Ινδός, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο Μπούρτζι, όπου η τελετή πραγματοποιήθηκε στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Αγγλοι ενώ οι εθνικότητες των μελλονύμφων ποικίλουν, καθώς στην λίστα καταγράφονται επίσης Ιταλοί, Γερμανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί κα. Η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική και αναμένεται περαιτέρω αύξηση φέτος, όπως εκτιμά ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πασχάλης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας διοργάνωσης γάμων, «Skiathos Wedding».

Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι ο μέσος όρος των καλεσμένων είναι 40 άτομα, οι οποίοι παραμένουν στο νησί επί δύο περίπου εβδομάδες, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τις διακοπές τους, τα τοπία του νησιού και την τοπική κουζίνα.

Γαμήλια τελετή στην παραλία εκεί που «σκάει» το κύμα

Πρόταση εν πλω

Το στοιχείο της πρωτοτυπίας κυριαρχεί, εξάλλου στις γαμήλιες τελετές, ενώ δεν έλειψε η πρόταση γάμου και η ανταλλαγή όρκων αγάπης στα Λαλάρια της Σκιάθου, πάνω σε ιστιοπλοϊκό, για ζευγάρι Αμερικανών.

Παράλληλα ζευγάρι από την Αγγλία παντρεύτηκε κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, όπου στήθηκε ένα ονειρεμένο σκηνικό με ανθισμενη πέργκολα, πολύ ρομαντισμό και σαράντα προσκεκλημένους. Όπως περιγράφει ο κ. Πασχάλης, ο οποίος τέλεσε τον γάμο, το ζευγάρι έκανε το γύρο του νησιού με παραδοσιακό τρεχαντήρι, ενώ το ίδιο μέσον επέλεξαν ο γαμπρός, η νύφη και οι καλεσμένοι, για να φτάσουν στην ακτή όπου τελέστηκε ο γάμος. Πρώτες έφτασε ο γαμπρός και μετά από λίγο η νύφη, με μικρό ταχύπλοο.

Πολλές γαμήλιες δεξιώσεις πραγματοποιούνται στο «Skiathos Palace», το πολυτελές ξενοδοχείο που ενισχύει τον τουρισμό στο νησί, «φιλοξενώντας» συνέδρια και μεγάλες διοργανώσεις με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα.

Ανοιγμα σε Κίνα

Στο μεταξύ, γίνονται επαφές με Κίνα και Ινδία, προκειμένου να ανοίξει ο δίαυλος του γαμήλιου τουρισμού σε σταθερή βάση, ενώ όπως επεσήμανε ο Απόστολος Πασχάλης, «αναπτύσσουμε δράσεις που στοχεύουν στο άνοιγμα του γαμήλιου τουρισμού. Πραγματοποιείται ήδη έρευνα με wedding planners στην Κίνα οι οποίοι βλέπουν την Σκιάθο θετικά. Για να επιτευχθεί, ωστόσο, ο στόχος, πρέπει να υπάρχουν ανάλογες υποδομές, όπως η δυνατότητα να μπορούν να προσεγγίζουν το νησί μας κρουαζιερόπλοια».

Οι προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιούνται, υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη, δεδομένου ότι «οι ξένοι προγραμματίζουν τους γάμους τους, ενάμιση έως δύο χρόνια πριν» είπε ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν το 2019 και το 2020.

Παράλληλα, επιχειρείται ανάλογο άνοιγμα και στην Κύπρο, με την μεγάλη εταιρία «Book your wedding day», να προβάλλει ήδη το νησί, με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, η ταινία «Μάμα μια» είναι, ίσως, η αφορμή για να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η ταινία, αλλά το περιβάλλον και οι ομορφιές του νησιού, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου