ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Από 26 Ιουνίου το Aqua Blue στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Σποράδες- Κυκλάδες- Κρήτη

από-26-ιουνίου-το-aqua-blue-στη-γραμμή-θεσσαλονί-814284

Την έναρξη των δρομολογίων του Aqua Blue της εταιρείας SeaJets στην ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Κρήτη καλωσορίζει η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, σπάει. Μετά τα δρομολόγια για Σποράδες των ταχύπλοων Super Speed και Super Cat της Golden Star Ferries, από τις 26 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, το ιστορικό αξιόπλοο Aqua Blue της εταιρείας SeaJets, επιστρέφοντας πλήρες ανανεωμένο στη Θάλασσα του Αιγαίου, ολοκληρώνει την ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη», αναφέρει αρχικά η κα. Πατουλίδου και προσθέτει:

«Η Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης, δώσανε αέρα στα πανιά μιας ξεχασμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, την οποία επιζητούσαν οι προαναφερόμενοι προορισμοί».

«Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αναλάβαμε μια δύσκολη πρωτοβουλία-πρόκληση, που στόχο είχε να προσθέσουμε νέα όπλα στην τουριστική φαρέτρα της Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των τουριστών, των κατοίκων και επισκεπτών της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων προσπαθειών μας, συναντήθηκα με φορείς που μοιραζόμασταν τις ίδιες αγωνίες και σκέψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας, με αποτέλεσμα την έναρξη των δρομολογίων. Νέος στόχος μας αποτελεί η συνέχιση τους και το χειμώνα», επισημαίνει η ίδια.

Και καταλήγει: «Καλωσορίζουμε το Aqua Blue στη Θεσσαλονίκη και ευχόμαστε καλοτάξιδα τα δρομολόγιά του!».

Το πλοίο θα εκτελεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη-Κρήτη, διαρκείας περίπου 18-19 ωρών, και κάθε Δευτέρα το Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο.

Το Aqua Blue, παρότι παλαιό πλοίο(ναυπηγήθηκε το 1975), έχει ανακαινισθεί πλήρως και καλύπτει στο έπακρο τις απαιτούμενες προδιαγραφές, διαθέτει 400 κλίνες και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες, αλλά και 75 φορτηγά αυτοκίνητα.

Πηγή: voria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου