ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιμορφωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς σε Σκιάθο και Σκόπελο

επιμορφωτικές-ημερίδες-για-εκπαιδευ-821249

Η επιμορφωτική ομάδα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου προσκλήθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και επιμόρφωσαν τους δασκάλους των σχολικών μονάδων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Οι επιμορφωτικές ημερίδες πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου 2018 στην αίθουσα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο και την 5η Ιουνίου 2018 στο “Πεπαρήθειο” Δημοτικό Σχολείο στη Σκόπελο με θέμα: «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Δημοτικό».

Βασική επιδίωξη της Επιμόρφωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί: α) να γνωρίσουν το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και να διερευνήσουν τη λειτουργία και τη δυναμική του, β) να εξοικειωθούν με τις βιωματικές τεχνικές στο σχεδιασμό της διδασκαλίας σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και το Φάκελο Μαθήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της ενεργητικής/διερευνητικής μάθησης, γ) να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές γύρω από το σχεδιασμό ενός διδακτικού δίωρου, σύμφωνα με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Στην επιμορφωτική ημερίδα στη Σκιάθο χαιρετισμό απηύθυναν οι: Απόστολος Πασχάλης, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σκιάθου, η Μαρία Παντέρα, υπεύθυνη Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Μαγνησίας και οι Δήμητρα Συκιώτου και Παρασκευάς Τελλίδης, Διευθυντές 1ου του 2ου Δημοτικού Σχολείου αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη και την υλικοτεχνική υποστήριξη της δράσης. Επίσης μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός του κ. Γεώργιου Γκαβαρδίνα, Επίκουρου. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.Στην επιμορφωτική ημερίδα στη Σκόπελο χαιρετισμό απηύθυναν οι: Αικατερίνη Μαλαμίτσα, υπεύθυνη Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και η Φραγκούλα Τουτουντζόγλου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, η οποία είχε και την ευθύνη και την υλικοτεχνική υποστήριξη της δράσης. Στις δύο ημερίδες μεταφέρθηκαν και οι χαιρετισμοί του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεωργίου Πολύζου.

Στο πρώτο μέρος των επιμορφωτικών ημερίδων παρουσιάστηκε η φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά και στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με θέμα: «Εκπαιδευτικές Τεχνικές με βάση την Τέχνη και το Εκπαιδευτικό δράμα», όπως αυτές προτείνονται από τον Οδηγό του Εκπαιδευτικού για το Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Στη Σκιάθο την ευθύνη της επιμόρφωσης είχε το μέλος της Επιμορφωτικής Ομάδας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Τάνια Αβέλλα, Θεολόγος, Επιμορφώτρια του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής)για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών με το συντονισμό και την παιδαγωγική παρέμβαση της Σχολικής Συμβούλου κ. Μαρίας Παντέρα. Στη Σκόπελο την ευθύνη της επιμόρφωσης είχαν τα μέλη της Επιμορφωτικής Ομάδας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Απόστολος Μπάρλος και Βάσω Γώγου, Θεολόγοι, Επιμορφωτές Επιμορφωτών του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά με το συντονισμό και την παιδαγωγική παρέμβαση της Σχολικής Συμβούλου κ. Αικατερίνης Μαλαμίτσα.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό χαρακτήρα που είχε η επιμόρφωση τόσο ως προς την ενημέρωση όσο και ως προς τα βιωματικά εργαστήρια. Αίτημα όλων η επανάληψη αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου