ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφαίος προορισμός η Σκιάθος

κορυφαίος-προορισμός-η-σκιάθος-821857

Η χώρα της Σκιάθου, η Πάργα και τα Χανιά, είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί για τους Ελληνες, ενώ η Χώρα της Μυκόνου, η Αθήνα και τα Φηρά είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Toυς δημοφιλέστερους προορισμούς Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα παρουσιάζει έρευνα της Trivago, με στοιχεία αναζητήσεων που αντλήθηκαν από την πλατφόρμα, από την 1η Ιουνίου του 2017 έως τις 26 Απριλίου του 2018, και αφορούν τα ταξίδια κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2018.

Οι διακοπές των Ελλήνων θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 5,5 ημέρες, ενώ ο μέσος όρος κόστους διανυκτέρευσης φέτος το καλοκαίρι για όλους τους προορισμούς των Ελλήνων αγγίζει τα 137 ευρώ ανά βραδιά, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση 11% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Σε σύγκριση με τον «χάρτη» των προορισμών που προτιμούν οι Ελληνες, ο εισερχόμενος τουρισμός δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε προορισμούς του νοτίου Αιγαίου.

Οι διακοπές των εισερχόμενων ταξιδιωτών θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 7,6 ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της τάξης του 3% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες οι Ιταλοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους.

Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής (58%), οι οποίοι θα μείνουν κατά μέσο όρο 9,2 ημέρες και θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 132 ευρώ ανά βραδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου