ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο οι Υπουργοί Στ. Κοντονής -Θεανώ Φωτίου

στη-σκιάθο-οι-υπουργοί-στ-κοντονής-θεα-825191

Στη Σκιάθο θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Skiathos Palace, στις Κουκουναριές, με θέμα «Μετανάστευση – Πρόσφυγες – Ασυνόδευτα Ανήλικα».

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η αναπ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέας Γκουγκουλής.

Η τριήμερη διοργάνωση έχει ως στόχο να θέσει όλα τα επίκαιρα ζητήματα που έχουν σχέση με τη μετανάστευση, τους πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Το συνέδριο ξεκίνησε σήμερα στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Τον διάλογο θα ανοίξει σήμερα Παρασκευή ο εισαγγελέας Εφετών, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί.

Παράλληλα θα δώσουν το παρών και θα απευθύνουν χαιρετισμό η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος και ο επικεφαλής Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Rocco Gianluca.

Η Α’ Συνεδρία θα αφορά στα «Ασυνόδευτα “ανήλικα”, με την κ. Δημητρίου Βασιλοπούλου να είναι στην προεδρία.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις με θέματα «Διαχείριση ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών- Νομικό Πλαίσιο – Προβλήματα στην πράξη», «Κράτηση ανηλίκων υπό καθεστώς μετανάστευσης», «Πρότυπο προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ιταλία, ενώ η γενική γραμματέας Διαφάνειας Μαρία Γιαννάκη θα ασκήσει παρέμβαση.

Μετά το διάλειμμα θα ξεκινήσει η Β’ Συνεδρία με θέμα «Μετανάστευση – πρόσφυγες» στις 12 το μεσημέρι.

Το συνέδριο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Κυριακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου