ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απόβαση φουσκωτών στη Σκόπελο

απόβαση-φουσκωτών-στη-σκόπελο-826259

Ηθική ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου της προσφοράς βοήθειας σε περιοχές και ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη, ένιωσαν τα μέλη του «Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας Αργοναύτες», που στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης και της συνεργασίας με τον Δήμο Σκοπέλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι αλληλεγγύης στο νησί των Σποράδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας Αργοναύτες» έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου στη Γλώσσα Σκοπέλου συνοδεύοντας ομάδα γιατρών και φέρνοντας στα δημοτικά σχολεία της Γλώσσας και του Ν. Κλήματος ένα φωτοτυπικό μηχάνημα για την κάθε σχολική μονάδα, βιβλία για τις σχολικές βιβλιοθήκες, αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη και χυμούς φρούτων για τους μαθητές.

Το Δ.Σ. του ομίλου παρέδωσε, προσωπικά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους τα «δώρα», μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, κι αυτό γιατί οι μικροί μαθητές στη Γλώσσα ετοίμασαν μια υπέροχη υποδοχή, ευχαρίστησαν με ζωγραφιές, αλλά και συγκινητικά λόγια καρδιάς, τα μέλη του Ομίλου και τους γιατρούς.

Οι σύλλογοι γονέων και ο Δήμος Σκοπέλου προσέφεραν αναμνηστικά και φιλοξενία που κέρδισαν τις εντυπώσεις των εθελοντών. Οι γιατροί της αποστολής, καρδιολόγος, γυναικολόγος, οδοντίατρος, ειδικός παθολόγος, χειρουργός, παιδίατρος και εργασιοθεραπευτής – παιδίατρος, παρείχαν ακούραστοι τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της Γλώσσας. Η επιδείνωση του καιρού ανάγκασε την αποστολή να επισπεύσει την αναχώρησή της κατά μία μέρα, αλλά πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στο νησί της Σκοπέλου, αφού έχει προαποφασιστεί από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας η «υιοθεσία» του νησιού. Σημασία και αξία για τους συμμετέχοντες είχαν τα λόγια και τα σχόλια των μικρών και μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων του νησιού, όπως ότι η αξία της λέξης «νοιάζομαι» και η σημασία του «προσφέρω» προσωποποιήθηκαν στα μέλη της αποστολής των γιατρών και του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας «Αργοναύτες».

Ενώ ο παραλληλισμός από τα χείλη μικρών μαθητών, κέρδισε τις καρδιές τους, αλλά και τη δέσμευση ότι ανάλογες δράσεις θα επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. Ποιος παραλληλισμός; Ότι οι μυθικοί Αργοναύτες ξεκίνησαν από την Ιωλκό το ταξίδι τους για τα ανακαλύψουν το «χαμένο Χρυσόμαλλο Δέρας», ενώ οι σύγχρονοι Αργοναύτες ξεκίνησαν από το λιμάνι του Βόλου, για να προσφέρουν μαθήματα εθελοντισμού και ανθρωπιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου