ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον για σύνδεση Θεσσαλονίκης -Β. Σποράδων

ενδιαφέρον-για-σύνδεση-θεσσαλονίκης-6985

Σημαντική εξέλιξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων αποτελεί η αίτηση που κατέθεσε εγγράφως η εταιρεία Golden Star Ferries προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την έκτακτη δρομολόγηση των ταχύπλοων πλοίων της (Superspeed και Supercat) στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εταιρεία ζήτησε έγκριση για να δρομολογήσει τα δύο προαναφερθέντα ταχύπλοα για το διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018. Η επιστολή της εταιρείας αναφέρει επίσης ότι για την εν λόγω σύνδεση υπήρξε «έντονη απαίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα και υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τη δημοτική αρχή και τον κ. Μπουτάρη προσωπικά είναι έντονο. «Μας ενδιαφέρει να μη μείνει κενή η συγκεκριμένη γραμμή και θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε. Ενδεχομένως θα ενεργοποιήσουμε την προσφορά, για την οποία είχε ληφθεί απόφαση από τον Οργανισμό Τουρισμού, όπου προΐσταται η κ. Πατουλίδου» υπογράμμισε ο κ. Πέγκας, αναπληρωτής αντιπρόεδρος, παράλληλα, του Οργανισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, εάν υπάρξει πρόταση για σύνδεση με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, θα δοθεί στήριξη στην προσπάθεια προώθησης της γραμμής, με ένα συμβολικό ποσό.

Ο κ. Πέγκας επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δοθεί κίνητρο για την προώθηση της συγκεκριμένης γραμμής, ενώ πρόσθεσε ότι «ευχή και προσδοκία όλων είναι να εγκριθεί το αίτημα της Golden Star Ferries».

Στο μεταξύ, η είδηση ταξίδεψε σε χρόνο dt μέχρι τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους να συμπαρατάσσονται υπέρ του αιτήματος, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο να το επικυρώσει.

«Ευτυχή συγκυρία» χαρακτηρίζει για τα νησιά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ενώ υπογράμμισε ότι οι Βόρειες Σποράδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Θεσσαλονικείς και η έγκριση του αιτήματος που υποβλήθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα ωφελήσει τα νησιά και θα διευκολύνει παράλληλα τους επισκέπτες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου