ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθητική επίσκεψη στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Αλοννήσου

μαθητική-επίσκεψη-στον-γυναικείο-συν-8102

Τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Αλοννήσου επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Αλοννήσου, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, μέσα από το οποίο ερευνούν την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του σχολείου και υπεύθυνη του μαθήματος, Κική Αναγνώστου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του από την ίδρυσή του ως σήμερα. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών γλυκών Αλοννήσου και παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής τους, από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Στο τέλος, τους προσφέρθηκαν κεράσματα με παραδοσιακά γλυκά, τα οποία δέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε αφήνοντας στους μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά γλυκά, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής τους και να τα γευτούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου