ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητά ενίσχυση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τα νησιά των Β. Σποράδων

ζητά-ενίσχυση-των-ακτοπλοϊκών-δρομολ-44797

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας να ενισχυθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα τα βραδινά. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας, οι επισκέπτες, που φθάνουν με βραδινές αεροπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και έχουν ως τελικό προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης βραδινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “ανεπαρκή κρίνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των επισκεπτών που φθάνουν με βραδινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και οι οποίοι έχουν ως προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Η δημιουργία βραδινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων κρίνεται επιβεβλημένη, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες μετακίνησης που προκύπτουν κατά τους θερινούς μήνες, με την έλευση των επισκεπτών.

Ήδη οι επαγγελματίες τουρισμού των νησιών της Σκοπέλου και της Αλοννήσου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς εξαιτίας των λιγοστών ακτοπλοϊκών δρομολογίων και της έλλειψης βραδινού δρομολογίου από Βόλο προς Βόρειες Σποράδες, οι επισκέπτες θα φθάνουν με μια ημέρα καθυστέρηση στον τελικό προορισμό τους. Μάλιστα η έλλειψη ταχυπλόου για την εκτέλεση των κοντινών δρομολογίων επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση. Ειδικότερα, όσοι φθάνουν την Παρασκευή θα αναγκάζονται να διανυκτερεύουν για δύο βραδιές στη Σκιάθο, αφού καράβι υπάρχει μόνο την Κυριακή για Αλόννησο, ενώ το ίδιο ισχύει και για την αναχώρηση από Αλόννησο, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνεται μια ημέρα νωρίτερα”.

Τέλος, όπως τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας. η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος μέσω της εναρμόνισης των δρομολογίων των πλοίων με το χρόνο άφιξης των βραδινών πτήσεων είναι επιβεβλημένη.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση των συντάξεων.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, με την ερώτησή του, τόνισε προς την αρμόδια υπουργό ότι χιλιάδες συνταξιούχοι αναγκάζονται να ζουν με προσωρινές συντάξεις, καθώς βρίσκονται για πάνω από δύο χρόνια στην αναμονή έκδοσης της κύριας σύνταξης. Την ίδια στιγμή, για τις επικουρικές ο χρόνος αναμονής μπορεί να φθάσει ακόμη και τα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα για τους περισσότερους συνταξιούχους να τίθεται πλέον ζήτημα βιοπορισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου