ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν επιπλέον δρομολόγια οι επαγγελματίες της Αλοννήσου

ζητούν-επιπλέον-δρομολόγια-οι-επαγγε-46199

Το αίτημα της εξυπηρέτησης των τουριστών που ταξιδεύουν με βραδινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με προορισμό διακοπών τη Σκόπελο και την Αλόννησο, προτάσσουν από κοινού τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου. Η έλλειψη βραδινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων και η ανάγκη προσθήκης επιπλέον δρομολογίων στα ήδη υπάρχοντα, συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής και αποφασίστηκε το πρόβλημα να προωθηθεί αρμοδίως σε όλους τους φορείς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού ανοίγει στις 2 Μαΐου για το διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου και ο προβληματισμός κατοίκων, φορέων και επαγγελματιών της Αλοννήσου κορυφώνεται λόγω της έλλειψης ταχύπλοου αλλά και βραδινού δρομολογίου στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Κώστα Ευσταθίου, τουριστικού πράκτορα της Αλοννήσου, ότι «πολλοί τουρίστες δεν θα προλαβαίνουν να φεύγουν αυθημερόν για Σκόπελο και Αλόννησο. Οσοι έρχονται την Παρασκευή, ειδικότερα, θα διανυκτερεύουν Παρασκευή και Σάββατο στη Σκιάθο και θα φτάνουν την Κυριακή στην Αλόννησο. Το ίδιο ισχύει και για την αναχώρηση από Αλόννησο, η οποία πρέπει να γίνεται μια μέρα νωρίτερα».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «τεράστια ταλαιπωρία για τον κόσμο», ενώ εκφράζει φόβους ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ενδεχόμενης ακύρωσης συμβολαίων, διότι «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», όπως υπογραμμίζει.

Η αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού αυξάνεται κατακόρυφα όσο περνούν οι μέρες, ενώ όπως τονίζει ο κ. Ευσταθίου «δεν γνωρίζουμε ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν στα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς».

Οι θέσεις των επαγγελματιών συμπλέουν προς την ίδια κατεύθυνση, με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ζητούμενο είναι να προστεθούν κάποια επιπλέον δρομολόγια, που να εξυπηρετούν την ανταπόκριση από τις πτήσεις, διότι πολλοί τουρίστες διανυκτερεύουν κατ’ ανάγκη στη Σκιάθο, προκειμένου να ταξιδέψουν την επομένη στον προορισμό τους».

Στα τέλη Μαΐου αλλάζουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, αλλά «για τους τουρίστες που έρχονται τον Μάιο, και κυρίως για τα γκρουπ της Παρασκευής, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, διότι χάνονται οι μισές μέρες παραμονής στην Αλόννησο», επεσήμανε η ίδια.

Η έλλειψη επιπλέον δρομολογίων, τα οποία θα εναρμονίζονται με τον χρόνο άφιξης των βραδινών πτήσεων, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους τουρίστες, και όπως τονίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Αλοννήσου, «αυτό που έχει σημασία είναι τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα και τα σχόλια των τουριστών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου