ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραινέσεις για το περιβάλλον από το Δήμο Σκοπέλου

παραινέσεις-για-το-περιβάλλον-από-το-δ-55293

Αναγκαία είναι η συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να διατηρηθεί το νησί καθαρό σε μια μεταβατική περίοδο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

«Ολο το νησί -δήμος, πολίτες, επαγγελματίες, νοικοκυριά- προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε όλοι οι οικισμοί να αποδίδουν την ειδυλλιακή εικόνα που τους χαρακτηρίζει και τους κατατάσσει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Συμπίπτει όμως και με ένα μεταβατικό στάδιο για την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μας, που για λίγες ημέρες αναγκάζεται να λειτουργήσει χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, καθώς απαιτείται κάποιος χρόνος για την ενίσχυσή της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι συντάκτες της παραπάνω ανακοίνωσης επισημαίνουν παράλληλα ότι προκειμένου να διαφυλαχθεί το επίπεδο που κατακτήθηκε με σκληρή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, είναι αναγκαία η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και η τήρηση βασικών κανόνων προς όφελος του συνόλου.

Συγκεκριμένα, συνιστάται: «Η απόθεση των οικιακών αποβλήτων να γίνεται τις βραδινές ώρες ή και πριν ακριβώς τη συνήθη διέλευση των οχημάτων εντός των κάδων απορριμμάτων, σε καλά δεμένες ικανού πάχους σακούλες». Παράλληλα «απαγορεύεται η τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων (παλιών επίπλων, συσκευών, στρωμάτων, κλαδιών, μπάζων κλπ) χωρίς να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλ 24243-50124 και 50123».

Τα καταστήματα εστίασης, τέλος, καλούνται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «να τοποθετούν αποκλειστικά τις σακούλες στους κάδους και σε καμία περίπτωση στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, τα δε χαρτοκιβώτια όλων των καταστημάτων (εμπορικών κλπ) να είναι συμπιεσμένα και δεμένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου