ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γενναιόδωρη προσφορά αγάπης από Σκιαθίτη ευπατρίδη

γενναιόδωρη-προσφορά-αγάπης-από-σκια-58595

Ο παραδοσιακός οβελίας δεν θα λείψει από το εορταστικό τραπέζι 83 άπορων οικογενειών της Σκιάθου, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά ενός Σκιαθίτη ευπατρίδη, ο οποίος κατέκτησε τις κορυφογραμμές του διεθνούς επιχειρηματικού χώρου χωρίς να λησμονήσει ποτέ την πατρίδα του.

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης, επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», προσφέρει με διακριτική, περισσή γενναιοδωρία, αλλά και σεμνότητα, χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Το μικρό αγόρι που έφτιαχνε τα δικά του αυτοσχέδια καραβάκια, έφτασε με σκληρή δουλειά στην κορυφή της επαγγελματικής καταξίωσης, διατηρώντας, ωστόσο, την απλότητα, την ευγένεια και το μεγαλείο ψυχής, που τον χαρακτηρίζουν εκ φύσεως.

Η σπουδαία προσφορά του κ. Αλεξανδρίδη στο νησί του, και σε όποιον έχει ανάγκη, μεταφράζεται σε δεκάδες πρωτοβουλίες όπως η προαναφερθείσα, ενώ έχει στηρίξει επανειλημμένα σημαντικές δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Αξια υπογράμμισης είναι η δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στο Δήμο Σκιάθου, η διοργάνωση συμποσίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η επένδυση της σκηνής του ανοιχτού θεάτρου του Δήμου, η δωρεά γεννήτριας στη Μονή Εικονίστριας.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αδιάλειπτη και γενναιόδωρη προσφορά του για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων, εξασφαλίζοντας κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι, Χριστούγεννα και Πάσχα, σε περισσότερες από 80 οικογένειες.

Παράλληλα, δωρίζει συστηματικά, επί σειρά ετών, μεγάλη ποσότητα καυσίμων, άνω των 4,5 τόνων κατά μέσο όρο, για τις ανάγκες εκκλησιών, υπηρεσιών, δημοτικών και σχολικών κτιρίων.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», Θοδωρής Τζούμας, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την ανιδιοτελή προσφορά του κ. Αλεξανδρίδη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και πάντα πρόθυμος να τείνει χέρι βοήθειας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο πασχαλινός οβελίας θα διανεμηθεί σήμερα στις άπορες οικογένειες του νησιού, ενώ θα δοθούν, παράλληλα, τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, που συγκεντρώθηκαν από μάρκετ και επιχειρήσεις του νησιού, χάρη στην κινητοποίηση τοπικών συλλόγων, όπως ο Σύλλογος «Η Σκιάθος», ο Σύλλογος Γυναικών και το τοπικό τμήμα του Οδηγισμού, αλλά και χάρη στην προσφορά ιδιωτών, μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Αποδέκτες της συστράτευσης προσφοράς και αλληλεγγύης είναι οι οικογένειες της Σκιάθου που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, αλλά καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας χάρη στη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής ανθρώπων της προσφοράς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου