ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποβρύχιος καθαρισμός στη Σκιάθο

υποβρύχιος-καθαρισμός-στη-σκιάθο-60964

Υποβρύχια εξόρμηση πραγματοποιήθηκε προχθές σε ακτίνα 200 περίπου μέτρων, στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού της Σκιάθου, με πρωτοβουλία του Skiathos diving center, στη διάρκεια της οποίας ανασύρθηκαν μισός και πλέον, τόνος άχρηστων αντικειμένων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το έμψυχο δυναμικό του συγκεκριμένου καταδυτικού κέντρου συμμετείχε για πολλοστή φορά στην εβδομάδα καθαριότητας, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό του βυθού σε διαφορά σημεία του νησιού. Ετσι και φέτος, μαθητές και φίλοι του καταδυτικού κέντρου, σε συνεργασία με το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, έδωσαν ραντεβού προχθές το πρωΐ στο κεντρικό λιμάνι του νησιού και ανέσυραν στην επιφάνεια μετά από τρίωρη προσπάθεια, δεκάδες αντικείμενα που βρίσκονταν διάσπαρτα στον βυθό.

Η κατάδυση έγινε σε βάθος 5 έως 8 μέτρων και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Διολέττας, ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου που πρωτοστάτησε στην εθελοντική δράση, ομάδα δέκα, περίπου δυτών καταδύθηκε στο νέο λιμάνι του νησιού, ολοκληρώνοντας την κοινή δράση με την συνδρομή εθελοντών, οι οποίοι συνέδραμαν από την ξηρά.

Απαιτήθηκε η συνδρομή τριαξονικού οχήματος, προκειμένου να μεταφερθούν από το λιμάνι τα δεκάδες άχρηστα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από τον βυθό και περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, πολλά λάστιχα, πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, ακόμη και καρέκλα από μπαμπού, γαλότσες, υφάσματα, πλαστικούς κουβάδες, κώνους και πολλά ακόμη αντικείμενα, που κατέληξαν στα βαθιά.

Η γενική εικόνα που αντίκρισαν οι δύτες ήταν αποκαρδιωτική, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Διολέττας, πρόεδρος επίσης της Επιτροπής τουρισμού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου: «Η εικόνα δεν είναι καλή σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει πολύ πλαστικό στον βυθό και τα τελευταία χρόνια, με τις καμπάνιες, τις ενημερωτικές δράσεις και τις διαδικτυακές αναρτήσεις που πραγματοποιούνται, ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να ανασυρθεί ο τεράστιος όγκος απορριμμάτων από τον βυθό, ενώ σημείωσε ότι τα πλαστικά αντικείμενα που παραμένουν θαμμένα στο βυθό, αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της καταδυτικής ομάδας συνεχίζονται και το ραντεβού για την επόμενη περιβαλλοντική εξόρμηση ανανεώθηκε για την Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης καμπάνιας let’s do it Greece.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου