ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Ινδοί «βλέπουν» Σκιάθο

οι-ινδοί-βλέπουν-σκιάθο-78841

Εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη η φήμη της γενέτειρας του Παπαδιαμάντη, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώθηκε, στο μεταξύ, από Ινδούς τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη Σκιάθο. Στόχος της επίσκεψης που πραγματοποίησε ομάδα τουριστικών πρακτόρων στο νησί, ήταν η γνωριμία με τον προορισμό και τους τοπικούς φορείς, και η διερεύνηση των προοπτικών τουριστικής επικοινωνίας στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι Ινδοί τουριστικοί πράκτορες περιηγήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο νησί, είδαν τις υποδομές αλλά και τις φυσικές του ομορφιές, και συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς, στους οποίους εξέφρασαν την πρόθεση δρομολόγησης πτήσης προς τη Σκιάθο, διερευνώντας, παράλληλα, όλες τις παραμέτρους του θέματος.

Είναι πλέον προφανές ότι η Σκιάθος προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού, οι οποίοι μελετούν την προοπτική ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος που κατευθύνεται στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι ξεκίνησε νέος κύκλος συνεργασίας με την «Altours», έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Γερμανίας, που έχει κλείσει 1.000 περίπου θέσεις στην Condor, για ισάριθμους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν φέτος στη Σκιάθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης του Βερολίνου, στην οποία συμμετείχε η Σκιάθος με πολύ μεγάλη επιτυχία.

«Στο ραντεβού που είχαμε με την Altours, κατά την επίσκεψή μας στη Γερμανία, συμφωνήθηκε να προωθηθεί ο προορισμός με road shows που θα πραγματοποιηθούν σε γερμανικές πόλεις και είμαστε σε συζητήσεις προκειμένου να καθοριστούν οι ημερομηνίες και οι επιμέρους λεπτομέρειες. Παράλληλα, περιμένουμε ένα μεγάλο fan trip στις αρχές Μαΐου, με τη συμμετοχή 25 περίπου τουρ οπερέιτορς από τη Γερμανία», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολλές χώρες, όπως Αγγλία, Ισραήλ και άλλες, με τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού να εκφράζουν την πρόθεση ενίσχυσης των τουριστικών δεσμών με τη Σκιάθο.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης του Βερολίνου, συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα ώστε να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στρατηγική συνεργασία, που περιλαμβάνει σειρά παρουσιάσεων σε πράκτορες και δημοσιογράφους σε γερμανικές πόλεις, ενώ θα ακολουθήσουν ταξίδια εξοικείωσης στις αρχές του καλοκαιριού. Η σημαντική αυτή συνέργεια αναμένεται να δώσει ώθηση στην προβολή και ουσιαστική διείσδυση του προορισμού στη γερμανική αγορά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου