ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος αποχαιρέτισε τον καπετάνιο της

η-σκιάθος-αποχαιρέτισε-τον-καπετάνιο-82489

Εφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο Κυριάκος Πλωμαρίτης, πατέρας του πρώην δημάρχου Σκιάθου και νυν περιφερειακού συμβούλου Νίκου Πλωμαρίτη. Ο εκλιπών, είχε υποστεί προ διμήνου, περίπου, εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Βόλου και στην συνέχει σε κέντρο αποκατάστασης του Βόλου.

Ο Κυριάκος Πλωμαρίτης βρίσκονταν από μικρό παιδί στην θάλασσα, από τα 12 χρόνια του, κοντά στον πατέρα του, οποίος ήταν καραβοκύρης, καθώς η οικογένεια είχε στην ιδιοκτησία της καΐκια. Μετά το ‘95 άλλαξε ρότα, επικεντρώνοντας την επαγγελματική του δράση στο τουριστικό σκάφος «Αγιος Νικόλαος» που πραγματοποιούσε ημερήσιες εκδρομές στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ηταν από τους πρώτους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών στο νησί, με τον γιό του Νίκο και τον εγγονό του Κυριάκο, τον νεώτερο, να παίρνουν επάξια την σκυτάλη της διαδοχής, στο τουριστικό σκάφος «Αγιος Νικόλαος».

Ηταν πολύ δοτικός, άνθρωπος της προσφοράς, πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη, ενώ διακρίνονταν για την καλοσύνη του και την αγάπη του για την θάλασσα.

Μοιράστηκε 56 ευτυχισμένα χρόνια με την σύζυγό του Αικατερίνη και καμάρωνε για τα δύο του παιδιά, τον Νίκο και την Κική, αλλά και τα τρία εγγόνια του, Κυριάκο, Παναγιώτη και Θεοφάνη.

Χθες πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι στην θάλασσα, με ανεμότρατα, από το λιμάνι του Πλατανιά μέχρι την Σκιάθο, όπου τον υποδέχτηκε με συγκίνηση και άφατη θλίψη η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, η τοπική κοινωνία, ενώ κατέφθαναν από το εξωτερικό δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη σήμερα στις 11 το πρωί στον ιερό ναό της Παναγίας Λημνιάς, στην πάνω ενορία της Σκιάθου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου