ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιμένουν με ιώβεια υπομονή τρία χρόνια μετά την καταστροφή στην Σκόπελο

περιμένουν-με-ιώβεια-υπομονή-τρία-χρό-85903

Στην αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται τρία χρόνια μετά τη θεομηνία του 2015 οι 110 πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα τελειώσουν τα προβλήματά τους μόλις ψηφιστεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ανησυχία προκαλεί, ωστόσο, η πληροφορία ότι απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα από τους δικαιούχους, προκειμένου να λάβουν από την πολιτεία τις αποζημιώσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πληγέντες αναμένουν, περί τα τέλη Μαρτίου, να καταθέσουν τα επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί, προκειμένου να λάβουν τις πολυπόθητες αποζημιώσεις, περνώντας τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, επεσήμανε ότι οι πληγέντες του νησιού αναμένουν το έγγραφο που έχει εκδώσει η Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος, προκειμένου να βοηθηθούν το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού, που έχουν υποστεί ζημιές μετά την θεομηνία του 2015.

Στο μεταξύ, αναμένουν τη σχετική ειδοποίηση από τη χρηματοοικονομική διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομίας, που έχει προσδιοριστεί μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Πρόθεση των πληγέντων της Σκοπέλου, είναι μόλις κατατεθούν στον σχετικό κωδικό οι αποζημιώσεις των πληγέντων, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να εκδώσουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να αποσταλούν στην Περιφέρεια και από κει στο Υπουργείο Οικονομίας.

Το σημείο που προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, είναι, όπως προαναφέρθηκε, το γεγονός ότι «απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να λάβουμε τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε», όπως υπογραμμίζει ο κ. Σκλάβος, ο οποίος τονίζει ότι «ορισμένα μέλη μας, λόγω της ζημιάς που έχουν υποστεί από τις πλημμύρες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Ο ίδιος εκφράζει, ωστόσο, την αισιόδοξη σκέψη ότι θα εκταμιευτούν, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, οι αποζημιώσεις των πληγέντων, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά την πρωτοφανούς σφοδρότητας θεομηνία που έπληξε το νησί πριν από τρία χρόνια και αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου