ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινές δράσεις των ξενοδόχων των Σποράδων

κοινές-δράσεις-των-ξενοδόχων-των-σπορ-88651

Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποιούν οι ξενοδόχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, με φόντο τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τη διατήρηση του θαλάσσιου διαύλου με τη Θεσσαλονίκη, τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και την προβολή των τοπικών προϊόντων, που μπορούν να αποτελέσουν μακροπρόθεσμα πρεσβευτές τουριστικής ανάπτυξης.

Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπαρατάσσονται με τα αιτήματα των φορέων για δρομολόγηση ταχυπλόου σε μόνιμη βάση, ενώ παράλληλα θα θέσουν τις προτάσεις τους υπόψη του νέου προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρου Βασιλικού, προκειμένου να προωθηθούν τα κοινά προβλήματα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογραμμίζει ότι «είναι σημαντική η στήριξη του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου» ενώ προσθέτει με έμφαση ότι «είναι πολύτιμη η παρουσία του Πρωτέα στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των νησιών, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Στο μεταξύ, οι ενώσεις ξενοδόχων των νησιών έχουν αναπτύξει πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και στους άμεσους στόχους είναι η από κοινού προβολή των νησιών, με προμετωπίδα το brand name «Σποράδες» στις εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, επιδιώκεται η από κοινού προβολή των τοπικών γεύσεων και προϊόντων στο εξωτερικό, προκειμένου να προβληθούν, στη συνέχεια, από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Στόχος είναι οι τοπικές παραδοσιακές γεύσεις να αποτελέσουν τους εναλλακτικούς «πρεσβευτές» των νησιών και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φίλων της γαστρονομίας.

Η προβολή των τοπικών γεύσεων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, σε εστιατόρια του εξωτερικού, με έμφαση τις χώρες που αποτελούν σε σταθερή βάση τους «αιμοδότες» του εισερχόμενου τουρισμού. Κάθε δράση προβολής θα έχει συλλογικό χαρακτήρα και θα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς, με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και την ισόρροπη ανάπτυξη των τριών νησιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου