ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τελεσίγραφο για τους δασικούς χάρτες στη Σκιάθο

τελεσίγραφο-για-τους-δασικούς-χάρτες-93087

Επιστολή απέστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε 173 δημάρχους της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Σκιάθου, με θέμα τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στους δασικούς χάρτες.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Φάμελος, οι δήμοι έχουν την υποχρέωση να αναρτήσουν όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες. Αυτή η υποχρέωση εκπληρώθηκε το 2017 για 120 δήμους σε όλη τη χώρα, και εξυπηρετήθηκαν τα δικαιώματα των πολιτών σε αυτές τις περιοχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός με την επιστολή του τονίζει στους δημάρχους ότι «η οριοθέτηση στους δασικούς χάρτες των ορίων των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ορθή ανάρτησή τους, την πληροφόρηση του πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων τους, καθώς θα συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για υποβολή αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, στην ασφάλεια δικαίου, καθώς και στην επιτάχυνση του έργου των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων».

Το ΥΠΕΝ με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, έδωσε μια τελευταία παράταση σε 173 δήμους που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους, έως τις 15 Μαΐου 2018. Σημειώνεται ότι αυτή η υποχρέωση έπρεπε να είχε καλυφθεί έως το τέλος του 2017, για να μην υφίστανται άσκοπη ταλαιπωρία οι πολίτες κατά τη διαδικασία των αντιρρήσεων, αλλά λίγοι ΟΤΑ είχαν καλύψει αυτή την υποχρέωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου