ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγανάκτηση για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των Σποράδων

αγανάκτηση-για-την-ακτοπλοϊκή-απομόν-95954

Οργή και αγανάκτηση σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο για την ακτοπλοϊκή απομόνωση. Δέκα μέρες πέρασαν από τότε που σταμάτησε τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο Ερατώ, και δέκα μέρες οι δημοτικές αρχές περιμένουν…

Η ενημέρωση που υπάρχει στα νησιά είναι ότι το Ερατώ θα επανδρομολογηθεί σε έναν μήνα, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να αποκτήσει εκ νέου αξιοπλοΐα. Όμως, λύση για το διάστημα που μεσολαβεί δεν φαίνεται να δίνεται.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στην Αλόννησο. Ο «Πρωτέας» δεν πιάνει κάθε μέρα στο νησί. Αύξησε τα δρομολόγια του σε τέσσερα για να καλύψει τις ανάγκες, προσθέτοντας δύο ακόμη δρομολόγια, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Παρά το γεγονός ότι η Hellenic Seaways έχει προθυμοποιηθεί να καλύψει το κενό, ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όμως δεν φαίνεται να υπάρχει.

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων φτάνει μέχρι τον Βόλο. Για να διεκπεραιώσουν μία εργασία χρειάζεται να κάνουν τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις. Το κόστος εν μέρος κρίσης είναι αφόρητο. Το κυριότερο όμως είναι τι γίνεται με τους ασθενείς που χρήζουν άμεσα εξετάσεων.

Οι δημοτικές αρχές έχουν στείλει σειρά επιστολών στο υπουργείο, και από τους αρμόδιους δίνονται υποσχέσεις. Οι μέρες όμως περνούν και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

«Ζητάμε από τους αρμοδίους να σκύψουν στο πρόβλημά μας και να δοθεί λύση, διότι πέρα από την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει έχουμε και οικονομική επιβάρυνση» επισήμανε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Ο κ. Βασιλούδης είναι ικανοποιημένος από τον χειρισμό του θέματος από τους τοπικούς φορείς. Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ανέφερε, έχει κινητοποιηθεί με κάθε τρόπο. Πρέπει όμως και το υπουργείο να δείξει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση, επισημαίνει.

«Τα νησιά είναι αποκομμένα» λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. «Δεν έχουμε ταχύπλοα να φύγουμε το πρωί και να γυρίσουν αυθημερόν στα σπίτια μας. Στηριζόμαστε μόνο στον Πρωτέα, που είναι το μοναδικό καράβι που εξυπηρετεί την περιοχή. Έχουμε κάνει του κόσμου τις παραστάσεις. Στο Υπ. Ναυτιλίας μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα δούμε ταχύπλοο στην περιοχή μας», προσθέτει ο ίδιος. Δυστυχώς, οι δημοτικές αρχές ακόμη περιμένουν να δουν τις υποσχέσεις να γίνονται έργα και πράξεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου