ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβλήθηκε μέχρι και αγώνας ποδοσφαίρου λόγω έλλειψης δρομολογίων

αναβλήθηκε-μέχρι-και-αγώνας-ποδοσφαί-106467

Μέχρι και αγώνας ποδοσφαίρου αναβλήθηκε, όπως ανακοινώθηκε χθες, εξαιτίας έλλειψης δρομολογίων στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων. Για αύριο Κυριακή ήταν προγραμματισμένος αγώνας στην α’ κατηγορία ΕΠΣΘ, μεταξύ του Αίαντα Σούρπης και του Α.Ο. Σκιάθου. Ο αγώνας θα ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι στην έδρα του Αίαντα, οι «φιλοξενούμενοι» όμως δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, καθώς θα έπρεπε να υποβληθούν -πέραν των εξόδων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- και σε έξοδα δύο διανυκτερεύσεων στον Βόλο, λόγω έλλειψης δρομολογίων στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το περασμένο Σάββατο η γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων εξυπηρετείται μόνο από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας», καθώς το μοναδικό ιπτάμενο δελφίνι που εκτελεί δρομολόγια, το «Ερατώ» έχει υποστεί βλάβη. Το «Ερατώ» εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός γραμμής τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμη μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Οσοι ταξιδεύουν από Βόλο προς Βόρειες έχουν μία και μόνη επιλογή: να πάρουν το πλοίο στις 8 το πρωί καθημερινά και Σαββατοκύριακα, και στις 11:15 το πρωί κάθε Τετάρτη. Μάλιστα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, το πλοίο πιάνει λιμάνι μόνο σε Σκιάθο και Γλώσσα.

Αν κάποιος θέλει να επιστρέψει από τα νησιά προς τον Βόλο, έχει επίσης μία επιλογή με απογευματινά δρομολόγια. Σε δυσμενέστερη θέση είναι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από την Αλόννησο προς Βόλο, καθώς κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Η ομάδα του Α.Ο. Σκιάθου, για να παίξει την Κυριακή στη Σούρπη, στις 12 το μεσημέρι, είχε την εξής επιλογή: οι παίκτες να ταξιδέψουν από τις 3:30μ.μ. του Σαββάτου για τον Βόλο, να διανυκτερεύσουν, να αγωνιστούν την Κυριακή, να διανυκτερεύσουν για μία ακόμη βραδιά και να επιστρέψουν στη Σκιάθο τη Δευτέρα με το δρομολόγιο στις 8 το πρωί.

Αντίστοιχη είναι και η «μοίρα» των επαγγελματιών από τα νησιά ή και πολιτών που χρειάζονται να μεταβούν στον Βόλο για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους ή αγορές και υποχρεώνονται στα έξοδα τουλάχιστον μιας διανυκτέρευσης, ελλείψει δρομολογίων για να επιστέψουν στη βάση τους.

Τα νέα μάλιστα δεν είναι ενθαρρυντικά για τον ιδιότυπο αποκλεισμό που φαίνεται να βιώνουν οι Βόρειες Σποράδες, καθώς το «Ερατώ» δεν αναμένεται να επιστρέψει στη γραμμή πριν τα τέλη Μαρτίου.

Στο on line σύστημα μπορεί κανείς να δει τα δρομολόγια του «Ερατώ» δεν μπορεί όμως να προχωρήσει σε κράτηση εισιτηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου