ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν τη διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκης -Σποράδων

ζητούν-τη-διατήρηση-της-γραμμής-θεσσα-139199

To θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των βόρειων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη συζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πρόσφατα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ενισχύσει τις προσπάθειες των τριών δημάρχων και των φορέων των νησιών για το ζήτημα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το υπουργείο θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ανοιχτή η συγκεκριμένη γραμμή.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προτίθεται να στηρίξει το αίτημα των νησιών για διατήρηση της γραμμής, σε κοινή πλεύση με τον δήμο και την Περιφέρεια, που συμπαρατάσσονται με το αίτημα των νησιών.

Αναφερόμενη στην απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways να αποσύρει το «Flying Cat 4» από τη γραμμή και να μη συνεχιστούν τα δρομολόγια την επόμενη σεζόν, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, υπογράμμισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική, καθώς όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σε αυτήν τη σύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε έπειτα από παύση έξι ετών με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια -που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο- συνεχίστηκαν και το 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου