ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οριστικό τέλος στη σύνδεση Σποράδων – Θεσσαλονίκης

οριστικό-τέλος-στη-σύνδεση-σποράδων-159748

Aμετακίνητη η Hellenic Seaways. Δεν άφησε κανένα περιθώριο επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής, που συνέδεε τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλο το πλήγμα για τον τουρισμό των Σποράδων.

Τη συνδρομή του Υπ. Ναυτιλίας ώστε να αναζητηθούν «αντισταθμιστικά», ζήτησαν οι δήμαρχοι κ.κ. Δημ. Πρεβεζάνος, Χρ. Βασιλούδης και Π. Βαφίνης, σε συνάντηση που είχαν χθες με τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στη χθεσινή συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Hellenic Seaways κ. Αγαπητό, οι τρείς δήμαρχοι επιχείρησαν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να πείσουν την εταιρεία, πως είναι ολέθριο λάθος να σταματήσει την ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τα νησιά με τη Θεσσαλονίκη. Παρά τα επιχειρήματα που προέβαλλαν, η εταιρεία παρέμεινε αμετάπειστη μέχρι τέλους, επικαλούμενη χαμηλή κερδοφορία.

«Εμείς βλέπαμε τα ταχύπλοα να έρχονται και να φεύγουν γεμάτα πάντα» αντέτειναν οι τρείς αιρετοί, χωρίς ωστόσο εκ μέρους της εταιρείας να υπάρξει ανταπάντηση.

«Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν απέδωσε όσα ανέμενε η «Hellenic Seaways» και για τον λόγο αυτό δεν είναι στα σχέδιά της για τη φετινή χρονιά η εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγαπητός.

Σημειώνεται πως η γραμμή εξυπηρέτησε πάνω από 120.000 επιβάτες, αποκλειστικά και μόνο με το ταχύπλοο της εταιρείας, ενώ εξυπηρετούσε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι οποίοι δεν χρειαζόταν να φτάσουν έως τον Βόλο για να περάσουν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο ή την Αλόννησο.

Μετά την ψυχρολουσία που πήραν οι δήμαρχοι από την Helenic Seaways, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Ν. Σαντορινιό, τον οποίο και ενημέρωσαν για την αρνητική εξέλιξη και ζήτησαν τη συνδρομή του ώστε, αν είναι εφικτό, να διερευνηθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, μέσω άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Σαντορινιός, δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο αυτό με δύο άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν ταχύπλοα, τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη γραμμή.

Για το θέμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χρ. Βασιλούδης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα υπάρξει και νέα επικοινωνία των δημάρχων με το Υπ. Ναυτιλίας.

Τέλος να σημειωθεί, πως στις συναντήσεις που έγιναν χθες, μαζί με τους τρεις δημάρχους συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων από τα νησιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου