ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα για παρολίγον ξυλοδαρμό ελεγκτών

αναστάτωση-προκάλεσε-δημοσίευμα-για-175282

Αναστάτωση προκάλεσε χθες στο πανελλήνιο διαδικτυακή ανάρτηση του skopelosnews που έκανε λόγο για σοβαρό επεισόδιο στη Σκόπελο, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στην παραλία του νησιού, και παρολίγον ξυλοδαρμό ελεγκτών της ΑΑΔΕ από Σκοπελίτες, το οποίο, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς ή κατοίκους.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή ανάρτηση που έκανε τον γύρο της Ελλάδας, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Σκόπελο διαπίστωσαν ότι αλιέας που πουλούσε ψάρια στην παραλία, ονόματι Νικόλας, δεν χρέωσε το αντίτιμο της πλαστικής σακούλας σε ηλικιωμένο Σκοπελίτη, που αγόρασε 1 κιλό γόπες, προς 3 ευρώ το κιλό και επιχείρησαν, όπως εικάζεται, να βάλουν πρόστιμο 500 ευρώ, προκαλώντας τη μήνιν του αλιέα, αλλά και Σκοπελιτών που βρίσκονταν στην παραλία και κινήθηκαν εναντίον των εφοριακών με άγριες διαθέσεις.

Με την παρέμβαση, ωστόσο, των ψυχραιμότερων, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάρτηση, έληξε το συμβάν, και μετά τη διαβεβαίωση των εφοριακών ότι δεν θα επιβάλουν τελικά πρόστιμο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του το συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, τόσο το Λιμεναρχείο της Σκοπέλου, όσο και οι αρμόδιος οικονομικές υπηρεσίες, διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός.

Από την πλευρά της, εξάλλου, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, Ελένη Κοπάνου, δήλωσε επίσης, κατηγορηματικά, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι «ούτε οι υπηρεσίες, ούτε η αρμόδια ΔΟΥ εξέδωσαν εντολή για προληπτικό έλεγχο χθες στη Σκόπελο».

Διαψεύδει η ΑΑΔΕ

Διαψεύδει, στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) την εμπλοκή ελεγκτών της σε επεισόδιο με ψαρά στη Σκόπελο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα κάποιων ιστοσελίδων καταλόγισαν στον καταστηματάρχη πρόστιμο 500 ευρώ, γιατί χρέωσε σακούλα σε πελάτη και αντέδρασαν έντονα οι παριστάμενοι πελάτες. «Εμείς δεν είχαμε καν δικό μας συνεργείο στη Σκοπελο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος παράγοντας της ΑΑΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου