ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση Βρετανών στα νησιά

αύξηση-βρετανών-στα-νησιά-202210

Στους 80.000 υπολογίστηκαν οι επιβάτες του αερολιμένα Σκιάθου στη διάρκεια της σεζόν – Θετικά μηνύματα για την καινούργια χρονιά

Αυξητική τάση σημειώνεται στις προκρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, την ναυαρχίδα του εισερχόμενου τουρισμού, ενώ καταγράφτηκαν 80.000 περίπου επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα, στον αερολιμένα Σκιάθου στη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφτηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, ενώ παραμένει σταθερό το ενδιαφέρον των Αγγλων τουριστών για το νησί του Παπαδιαμάντη και τις Βόρειες Σποράδες, στο σύνολό τους.

Η δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού είναι δεδομένη, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ο απολογισμός των συμμετοχών των νησιών στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, έχουν θετικό πρόσημο και έπεται ανάλογη συνέχεια.

Στο τουριστικό σχέδιο δράσης του Δήμου Σκιάθου, ειδικότερα, καταγράφονται σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού για το 2018, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το εξωτερικό.

Στο πλάνο των εκθέσεων του εξωτερικού, καταγράφονται, συγκεκριμένα, η διεθνής έκθεση VAKANTIEBEURS, που προγραμματίζεται 09-14/01 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ακολουθεί η συμμετοχή του νησιού στην έκθεση FERIENMESSE WEIN της Βιέννης, στο διάστημα 11-14/01, ενώ το πλάνο προβολής του Ιανουαρίου κλείνει με τη συμμετοχή του δήμου στη διεθνή έκθεση ΒΟΟΤ του Ντύσελντορφ, 20-28/01, που προωθεί τον καταδυτικό – θαλάσσιο τουρισμό.

Νέο, σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για τον Δήμο Σκιάθου εξάλλου η συμμετοχή, για πρώτη φορά, στην έκθεση του Τελ Αβίβ, IMTM, που προγραμματίζεται 6 – 7/02 στο Ισραήλ. Στο μεταξύ, προγραμματίζεται συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου, στο διάστημα 11 – 13/02, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με την ιταλική αγορά. Στις 17 – 18/02 σειρά έχει το PANORAMA WORLD FESTIVAL της Στοκχόλμης, το διάστημα 22 – 25/02 ακολουθεί η διεθνής τουριστική έκθεση IFT του Βελιγραδίου και στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου καταγράφεται, επίσης, η διεθνής έκθεση ΧΕΡΝΙΓΚ FERIE FUR ALLE της Δανίας, στις 24-26/02.

Τον Μάρτιο και συγκεκριμένα 07 – 11/03 ο δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου και στη συνέχεια, 02 -04/03 στη διεθνή τουριστική έκθεση FIETS EN WANDELBEURS της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, που προωθεί τον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό.

Το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος προγραμματίζεται η συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση TOUR NATOUR, 31/08 – 02/09, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Τον Οκτώβριο του 2018 ακολουθεί η TTG INCONTRI στο Ρίμινι της Ιταλίας, τον Νοέμβριο του επόμενου έτους η WTM του Λονδίνου και 22-24/11 το INTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία.

Στις εκθέσεις του εσωτερικού, καταγράφονται, αντίστοιχα, η PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης και η εναλλακτική έκθεση NOSTOS EXPO στη Ναύπακτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου