ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου

τέθηκε-σε-λειτουργία-το-κέντρο-κοινότ-210284

Σημαντική κοινωνική δομή αποτελεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον προηγούμενο μήνα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του χώρου δίπλα από το Ξενία, στην παραλία της Σκοπέλου, όπου θα στεγαστεί η νέα κοινωνική δομή.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες , ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη δικτύωση και συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Σκοπέλου, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες που περιλαμβάνουν: Υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου στελεχώνεται από μια κοινωνικό λειτουργό και μια ψυχολόγο, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 08.00-16.00 και οι ώρες κοινού είναι 09.00-14.00. Οσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την κοινωνική λειτουργό Μαρία Περίσση και την ψυχολόγο Μαρία Καφαντάρη, μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 24240-22834.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου