ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα πτήση από Πολωνία προς Σκιάθο

νέα-πτήση-από-πολωνία-προς-σκιάθο-219188

Διευρύνεται ο κύκλος των απευθείας πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την προσθήκη μιας επιπλέον, της τρίτης από Πολωνία, που αναμένεται να ανοίξει από τον προσεχή Μάιο.

Συγκεκριμένα, το νησί του Παπαδιαμάντη θα συνδεθεί απευθείας με το Πόζναν της Πολωνίας, μετά το Κατοβίτσι και την Βαρσοβία. «Η Πολωνική αγορά είναι δυναμική, γιατί η οικονομία της συγκεκριμένης χώρας βρίσκεται σε ανάπτυξη, έχει μεγάλο πληθυσμό και έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα», όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Το νησί και οι Βόρειες Σποράδες στο σύνολό τους, επενδύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες, με κορυφαίες τη Βρετανία, τη Σκανδιναβία και την Ιταλία, ενώ παράλληλα, επιδιώκεται ευρύτερο άνοιγμα με τις χώρες της Βαλκανικής, προκειμένου να ενσωματωθούν και άλλες περιοχές προσέγγισης με το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, οι πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν, δείχνουν ότι η νέα σεζόν θα κινηθεί σύμφωνα με τα δεδομένα της προηγούμενης, γεγονός που θεωρείται θετικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο απολογισμός της φετινής τουριστικής κίνησης έκλεισε με θετικό πρόσημο και αυξητική τάση.

Εντονος προβληματισμός διατυπώνεται, τέλος, από τους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες, λόγω της βαριάς φορολογίας που υφίστανται, χωρίς να αποκομίζουν, επί της ουσίας, ίδιον όφελος, σε μια περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός εξακολουθεί να παραμένει «αιμοδότης» της εθνικής οικονομίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου