ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα πτήση από Πολωνία προς Σκιάθο

νέα-πτήση-από-πολωνία-προς-σκιάθο-233596

Πολυεπίπεδες δράσεις με φόντο την ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών και την ανάπτυξη καινούργιων, όπως το Ισραήλ και μακροπρόθεσμα η Γαλλία, καταγράφονται στο πλάνο της τουριστικής προβολής για το νησί του Παπαδιαμάντη. Το άνοιγμα κρίνεται επιβεβλημένο, ειδικά σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία προστίθεται επιπλέον πτήση από την Πολωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικές δράσεις τουρισμού σε περιόδους εκτός της φουλ σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σειρά εκθέσεων και στοχευμένων δράσεων καταγράφονται, εξάλλου, στο φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου, το οποίο εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής, Παναγιώτης Διολέττας, αποσπώντας θετικά σχόλια και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στο πλάνο των εκθέσεων του εξωτερικού, καταγράφονται, συγκεκριμένα, η διεθνής έκθεση VAKANTIEBEURS, που προγραμματίζεται 09-14/01 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ακολουθεί η συμμετοχή του νησιού στην έκθεση FERIENMESSE WEIN της Βιέννης, στο διάστημα 11-14/01, ενώ το πλάνο προβολής του Ιανουαρίου κλείνει με τη συμμετοχή του δήμου στη διεθνή έκθεση ΒΟΟΤ του Ντίσελντορφ, 20-28/01, που προωθεί τον καταδυτικό – θαλάσσιο τουρισμό.

Νέο σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για τον Δήμο Σκιάθου η συμμετοχή, για πρώτη φορά, στην έκθεση του Τελ Αβίβ, IMTM, που προγραμματίζεται 6 – 7/02 στο Ισραήλ. Ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο, ενώ όπως επεσήμανε ο Παναγιώτης Διολέττας με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «στόχος μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια που ξεκίνησαν τουρ οπερέιτορς, προκειμένου να δρομολογηθεί πτήση από το Τελ Αβίβ».

Στο μεταξύ, προγραμματίζεται συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου, στο διάστημα 11 – 13/02, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με την ιταλική αγορά. Από 17 έως 18/02 σειρά έχει το PANORAMA WORLD FESTIVAL της Στοκχόλμης, το διάστημα 22 – 25/02 ακολουθεί η διεθνής τουριστική έκθεση IFT του Βελιγραδίου και στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου καταγράφεται, επίσης, η διεθνής έκθεση ΧΕΡΝΙΓΚ FERIE FUR ALLE της Δανίας από 24 έως 26/02.

Τον Μάρτιο, και συγκεκριμένα 07 έως 11/03 ο Δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, και στη συνέχεια από 2 έως 04/03 στη διεθνή τουριστική έκθεση FIETS EN WANDELBEURS της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, που προωθεί τον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό.

Το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος προγραμματίζεται η συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση TOUR NATOUR, 31/08 – 02/09, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Τον Οκτώβριο του 2018 ακολουθεί η TTG INCONTRI στο Ρίμινι της Ιταλίας, τον Νοέμβριο του επόμενου έτους η WTM του Λονδίνου, και 22-24/11 το INTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία.

Στις εκθέσεις του εσωτερικού καταγράφονται αντίστοιχα η PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης και η εναλλακτική έκθεση NOSTOS EXPO στη Ναύπακτο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Διολέττας, το πρόγραμμα που καταρτίστηκε φέτος είναι «καρπός» διαβουλεύσεων, συζητήσεων και δράσεων συνεργασίας, προκειμένου να καταρτιστεί ένα ευέλικτο πρόγραμμα, ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη προβολής του νησιού. «Στις προθέσεις μας είναι η συνεργασία με εταιρεία συμβουλευτικής, με γνώσεις πάνω στο τουριστικό μάρκετινγκ, προκειμένου να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου. Ο ίδιος τόνισε ότι «η προσπάθεια προβολής και διαφήμισης στο εξωτερικό δεν σταματάει ποτέ, με στοχευμένες δράσεις και workshops για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου