ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνές άνοιγμα της Σκιάθου

διεθνές-άνοιγμα-της-σκιάθου-237803

Πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής με φόντο τις εκθέσεις, τις εναλλακτικές δράσεις και την γαστρονομία

Ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες συνθέτουν το πλάνο τουριστικής προβολής για το νησί του Παπαδιαμάντη, με τις εναλλακτικές πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, να κατέχουν σημαντική θέση.

Δυναμική ήταν, εξάλλου, η παρουσία της Σκιάθου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση WTΜ του Λονδίνου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, καθώς οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 50.000, ενώ παράλληλα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες, που προέρχονται από 180 χώρες.

Το παρών έδωσε η ηγεσία της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Πλωμαρίτη τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Διολέττα, πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Πασχάλη Απόστολο, πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, καθώς και τους ξενοδόχους Αρη και Πέτρο Δερβένη, οι οποίοι συναντήθηκαν με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market 2017 για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου φιλοξένησε πρόσφατα δημοσιογράφους της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI3, με σκοπό να προβάλλει τις ομορφιές του νησιού.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα προβλήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα με μεγάλη απήχηση στο ιταλικό κοινό και ανάλογο αριθμό τηλεθεατών, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης, προς μεγάλη ικανοποίηση των υπευθύνων για την τουριστική προβολή του νησιού.

Η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή έκθεση NOSTOS 2017, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εξασφάλισε μέσω της ΠΕΔ ο Δήμος Σκιάθου, πραγματοποιώντας επαφές με επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Οι Hosted buyers της συγκεκριμένης έκθεσης είναι tour operators και εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που αποδεδειγμένα ασχολούνται με το είδος αυτό του τουρισμού, και οι οποίοι επιθυμούν να εντάξουν στα προγράμματά τους και να προσφέρουν στο πελατολόγιό τους νέες άγνωστες για τις αγορές αυτές περιοχές, όπως είναι οι περιοχές της Ελλάδας.

Οι χώρες προέλευσής τους είναι Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία, ενώ φιλοξενήθηκαν και γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό αυτού του είδους και εκπροσωπούν αγορές όπως η Αμερική, η Κίνα, οι Ινδίες κλπ, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό άνοιγμα σε διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου