ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση Βρετανών στα νησιά

αύξηση-βρετανών-στα-νησιά-238196

Θετικά μηνύματα από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου – Νέα πτήση από Πολωνία στη Σκιάθο

Αυξητική τάση σημειώνεται στις προκρατήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το σύνολο των Βρετανών τουριστών που καταγράφηκαν μεταξύ των επιβατών του αερολιμένα Σκιάθου στη διάρκεια της περασμένης σεζόν υπολογίζονται σε 80.000 περίπου, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που διαφαίνονται, αναμένεται αύξηση την επόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο απόηχος είναι θετικός, οι προκρατήσεις σημειώνουν θετικό πρόσημο και ταυτόχρονα μονοψήφιο ποσοστό αύξησης. «Το κλίμα ήταν θετικό, εκτιμούμε ότι θα είναι καλή η επόμενη χρονιά, υπάρχει κίνηση και ειδικά από την αγγλική αγορά, βλέπουμε αύξηση των προκρατήσεων στα φθηνότερα και στα πολύ ακριβά καταλύματα» επισημαίνει.

Η δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού είναι δεδομένη, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου, θα υπάρξει παράλληλη αύξηση επισκεπτών από τη γερμανική αλλά και την πολωνική αγορά, όπου προστίθεται, σημειωτέον, και τρίτη πτήση από το Πόζναν της Πολωνίας, η οποία θα αρχίσει στις αρχές Μαΐου.

Με ανάλογη αισιοδοξία αντιμετωπίζει τις εξελίξεις η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία σημειώνει από την πλευρά της, ότι «οι Αγγλοι τουρ οπερέιτορς έχουν προγραμματίσει σε μεγάλο ποσοστό τις προκρατήσεις της επόμενης χρονιάς για τον φόβο του Brexit και με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα».

Η συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στα νησιά έχει απολογισμό με θετικό πρόσημο στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση της σεζόν, ενώ προσδοκία όλων είναι να επαληθευτούν οι προσδοκίες για τη νέα τουριστική περίοδο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου