ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκομμένα το Σάββατο τα νησιά των Σποράδων

αποκομμένα-το-σάββατο-τα-νησιά-των-σπο-245403

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους και τους φορείς των νησιωτικών περιοχών η απουσία δρομολογίων το Σάββατο στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, σύμφωνα τουλάχιστον με το ακτοπλοϊκό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε. Η έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων τη συγκεκριμένη μέρα λειτούργησε ανασταλτικά για το διήμερο εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί σε Γλώσσα και Σκόπελο, προχθές Κυριακή και το Σάββατο, με θέμα τον καρκίνο του μαστού, διότι δεν υπήρχε μέσο για τη μετάβαση των ομιλητών στο νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί έγκαιρα από τους διοργανωτές και αναμενόταν με έκδηλο ενδιαφέρον από τον τοπικό πληθυσμό αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, διότι ήταν πρακτικά αδύνατο οι ομιλητές να ταξιδέψουν το Σάββατο στη Σκόπελο αφούδεν υπήρχε συγκοινωνιακή γραμμή.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, υπογράμμισε ότι: «Είναι δυσάρεστο να μην υπάρχει κανένα δρομολόγιο μια ολόκληρη μέρα. Είναι πολύ δυσάρεστο οι κάτοικοι των νησιών να νιώθουν απομονωμένοι, αποκομμένοι από τη χερσαία Μαγνησία, χωρίς μέσο για να εξυπηρετηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Ο ίδιος επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των εταιρειών και συνεννόηση, ούτως ώστε να μη μένουν ακάλυπτα τα νησιά ούτε για μια μέρα».

O δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, μεταφέροντας στους αρμόδιους την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου. Σχολιάζοντας την έλλειψη δρομολογίου το Σάββατο, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να είναι «νεκρή» μέρα το Σάββατο, για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών».

Στο μεταξύ, φορείς της Σκιάθου προσανατολίζονται στην επίδοση αποστολής προς τους τοπικούς πράκτορες, με αποδέκτες τους υπεύθυνους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος των παντοπωλών και των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων της Σκιάθου, η τροφοδοσία των νησιών δεν επηρεάζεται επί της ουσίας, αλλά εκείνο που προέχει είναι η εξυπηρέτηση του συνόλου. «Γι’ αυτό τον λόγο, έχουμε σκοπό να συντάξουμε επιστολή, σε συνεννόηση και με άλλους φορείς, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, και να μη νιώθουν ανασφάλεια οι κάτοικοι των νησιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου